Miért fontosabb az idei karácsony, mint a korábbiak?

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Ez az év sok mindenben más lett, mint az eddigiek. Kezdetben a napi rutinon kellett változtatni, továbbá életünk részévé vált a maszkhasználat, valamint a személyes kontaktusok számának redukálása. A szabályok betartása mind a saját, mind a családtagjaink egészségéért folyik és természetesen azzal a céllal, hogy mihamarabb legyőzzük a jelenlévő vírust. Az ünnepek közeledtével nehéz időszakot is megélhetünk, hiszen mindenki a szeretteivel szeretne lenni. Az alábbiakban olyan ötleteket gyűjtöttünk össze Nektek, amelyek könnyebbé, mégis biztonságosabbá tehetik az ünnepeket is. Lássuk hát!

A karácsony sokak számára talán az egyik legszebb és legfontosabb ünnep.  Az év ezen időszakában a család, a szeretet és az összetartás áll a középpontban. Idén is ennek kell a legfontosabbnak lennie. Felmerül a kérdés, hogy mégis  hogyan valósíthatjuk meg ezt egy világjárvány közepén. Természetes elsődlegesen a hatályos szabályok, rendeletek betartása a legfontosabb.

A járványhelyzet még kiszolgáltatottabbá  teszi az ünnepi időszakot és ráirányítja a figyelmet az emberi összetartás fontosságára. Ellenben az idei év ünnepi készülődését nagyban korlátozza a távolságtartás, illetve a csoportosulás tilalma. 

A szabályok betartása mellett érdemes odafigyelnünk az idősebbekre és egészségük megőrzése érdekét tartsuk mindenképpen szem előtt. Azért, hogy ne tegyük ki őket a járványügyi kockázatnak, segítségükre lehetünk azzal is, ha elmegyünk helyettük bevásárolni vagy akár sütünk nekik valamilyen fajtasüteményt. Ilyen apróságokkal szintén örömet lehet szerezni bármely szerettünk számára.

Karácsonykor szintén velünk lehetnek szeretteink, ha nem fizikailag, akkor virtuálisan. Akár egyszerűen felhívhatjuk idősebb családtagjainkat és egy videó chat keretében megteremthetjük számukra a karácsonyi hangulatot. Ezzel a gesztussal megoszthatjuk az ünnep szellemét, ha már a korlátozások miatt esetleg nem tud egy nagyobb családi társaság együtt karácsonyozni.

Az is kiemelten fontos ebben decemberben, hogy a nehéz időszak alatt lehetőleg sokkal többet figyeljünk embertársainkra. Apró gesztusok formájában is elérhetjük ezeket és talán örömet okozhatunk ezáltal valakinek. A kedvesség, az udvariasság és a jó szó még nem ment ki a divatból és reméljük, soha nem is fog.

Tanácsom, hogy az idei ünnepek ne a nagy ajándékokkal teljenek, s ne az legyen a legfontosabb, hogy mit főzzünk vagy éppen mit süssünk. Egy sokkal nemesebb cél legyen a szemünk előtt! Mondjunk köszönetet mindazért, amink van és mindazért, amink lehet! Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, úgyhogy a karácsonyt a legnagyobb meghittségben, reményekkel telve kell töltenünk. 


Mindemellett értékelnünk kell a családunkkal eltöltött minőségi időt. Ki kell használnunk, hogy velük lehetünk. Az együtt töltött időre nagyszerű alkalom  egy közös sütés, a karácsonyfa díszítés vagy éppen zene hallgatás. Ezzel nem csak mi kerülhetünk közelebb szeretteinkhez, de sokkal értékesebb lesz később az az idő, amit eltölthettünk velük. Az ünnepnek a közös élményekről kell szólnia.

Ajándékok


A megfelelő ajándékok kiválasztása mindig probléma sok ember számára. Tippem, hogy sokkal nagyobb örömet okozhatunk egy személyre szóló ajándékkal, aminek nem feltétlenül tárgynak kell lennie. Egy program, egy kirándulás sokkal emlékezetesebb lehet, melyet a kiválasztott személy számára találunk ki. Bármilyen ajándékot is választunk végül, ahhoz, hogy megőrizzük saját és szeretteink egészségét, jobb megoldás lehet az online vásárlást, mivel nem csak biztonságosabb, de könnyebb is lehet, főleg a karácsonyi időszakban.

Mivel idén elmaradnak az ünnepi vásárok, így még fontosabb az, amikor a családunkkal otthon el tudunk tölteni egy kis időt. Egy jó kis karácsonyfa vásárlás pedig jó program lehet a szabad levegőn, de azt se feledjétek, hogy már számos tudatosabb lehetőség van, mely segít, hogy egy-egy felállított fának legyen utóélete az ünnepek elmúltával is.

Abban biztosak lehetünk, hogy idén sokkal nagyobb jelentősége van a karácsonynak. Nem csak az összetartás, a szeretteinkkel töltött idő és az ünnepi hangulat miatt. A járvány megtanított minket arra, hogy hálásnak kell lennünk mindenért, amink van és értékelnünk kell azokat az időket, amiket családtagjainkkal tölthetünk. Csak remélni tudjuk, hogy a 2021-es év sokkal többet adhat, mint amit a 2020-as év elvett, ehhez pedig nem csak türelemre, de a szabályok tiszteletbe tartására is szükség van.