Mi lesz veled, Szilveszter?!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Emlékszem a tavalyi szilveszteremre, amikor a párommal és a barátaimmal együtt buliztunk. Otthon elkezdtünk bemelegíteni és mikor már 11 fele járt az idő (amikor még minden nyitva volt 11 után is, sőt!), elindultunk a szomszédos faluba bálozni. Miután odaértünk, kifizettük a pofátlanul drága jegyet és a pofátlanul drága büfébe igyekeztünk. Rengeteg ismerőssel összefutottunk és akkor nem volt kérdés, hogy megöleltük egymást, puszit osztottunk, a fiúk lekezeltek egymással. Jelenleg furcsa ezekre visszatekinteni, nem tudom elképzelni, hogy a közvetlen környezetemen kívül bárkivel akár csak kezet fogjak. Jó hangulatban indult és folytatódott is az este, a zenekar szokásosan hamisan játszott, az ütemet nem sikerült eltalálniuk és gyakran a szöveg is félrecsúszott. Nem törődtünk vele csak összenevettünk, mert nem az volt az első bálunk. Éjfélkor vidáman köszöntöttük a 2020-as évet és nagy reményekkel álltam én is a tánctér közepén és reméltem, hogy minden úgy alakul, ahogyan szeretném.

Ehhez képest a koronavírus már mindenkinek a könyökén jön ki, elegünk van, elfáradtunk. Sokunknak tönkretette a munkáját, ballagását, érettségijét, diplomaosztóját, gólyatáborát és még sorolhatnám naphosszat a sérelmeket. Az egyetemi évem jól indult, hálás vagyok, mert én abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy a gólyatáborban megismerhettem a szaktársaimat és az iskolán belül (a jelenléti oktatásnak köszönhetően) olyan közösség alakult ki, hogy már a barátaimnak mondhatom őket. Azonban a szokásos egyetemi bulikat, amiket filmekben láttam, nem igazán tapasztaltam meg. Nem fogom megtudni hosszú ideig azt sem, hogy milyen a gólyabál. Az első vizsgaidőszakom is online térben fog folytatódni.

Nem szeretnék hálátlan lenni, mert egészséges vagyok, csodálatos emberek vesznek körül és így is sok mindenben volt részem. De akkor is, amikor erre az évre visszatekintek majd, nem tudom, hogy inkább sírni lesz kedvem vagy nevetni.

Ezért is vártam annyira a szilvesztert, elterveztem, hogy milyen jó lesz megint elmenni egy bálba és elfelejteni minden rosszat és csak a jót továbbvinni magunkkal a következő évre. Ehhez képest a helyzet nem áll túl jól, a jelenlegi szigorítások és esetszámok mellett nehezen tudom elképzelni, hogy idén bárki is hatalmas bulikban köszöntse az újévet. Amíg nem csökken drasztikusan az esetszám én biztosan nem fogok elmenni sehova sem, mert egész eset azon agonizálnék, hogy jól döntöttem-e és vajon most hazaviszek-e egy kis vírust a családomnak avagy sem.

Így, mi már elkezdtünk azon gondolkozni, hogy mi legyen a program a szilveszter estére, hogy mégse csak a TV előtt üljünk és a sokadszorra műsorra tűzött kabarékat nézzük, bánatunkban egy-egy üveg pezsgővel és töménytelen mennyiségű nasival (mert köztudott, hogy az édesre sósat, a sós dolgokra pedig édeset kell enni, ez egy ördögi kör).

EZT OLVASTAD MÁR?  „Támogattam őt a kezdetektől fogva, mégpedig azért, mert én magam sem vagyok húsimádó” – Interjú Dr. Glózer Ritával

Jobb híján az az ötletünk támadt, hogy természetesen otthon maradunk, azzal a társasággal töltjük a szilvesztert, akivel ezt az évet is olyan jó kedvvel köszöntöttük. Ez mindössze 5 embert jelent velem együtt, amit teljesen biztonságosnak érzünk.

Javaslom nektek is ezeket az alacsony költségvetésű, de szórakoztató elfoglaltságokat.

1. Mindenkinek tudom ajánlani a Dixitet, akár csak egy kiegészítő paklival is lehet játszani, nem kell megvenni vagyonokért minden kelléket hozzá. Imádom az asszociációs játékokat és ezeken a kártyákon olyan gyönyörűek a rajzok, hogy megéri elgondolkodni egy-egy megoldáson.

2. Amit több baráti társasággal játszottam és mindenki szerette, az új kiadású UNO, amit UNO Flipnek kereszteltek el. A lényege, hogy a kártyapaklinak 2 oldala van és játék közben hol az egyikkel – hol a másikkal kell játszani. Az „új oldal” még jobban szivatós, mint a hagyományos fele a kártyának. De köztudott, hogy UNOzás közben se barátság se szerelem nem létezik.

3. YouTubeon már sokat látott játék, hogy felírtok sok-sok szót cetlikre és beledobjátok egy sapkába és a soron következő kihúz egy cetlit és azzal a bizonyos szóval kell egy dalt énekelnie. Időkorlátot is szabhattok, hogy bizonyos idő után már rabolni is lehessen.

4. A kedvenc programom az „otthoni bálozás”. Toljátok szét az asztalokat, székeket, „csavarjátok fel a szőnyeget” és mehetnek max hangerőn a kedvenc számaitok és nem szégyen azoknak sem táncolniuk, akik botlábúak. Azért előtte kopogjatok át a szomszédokhoz figyelmeztetni őket, hogy mit terveztek.

5. A telefonod az este folyamán semmiképpen se legyen huzamosabb ideig a kezedben, csakis akkor, ha a játékhoz kell. Rengeteg applikációt lehet találni a neten, ami akár iszogatáshoz vagy csak szimplán az este feldobásához is tökéletes. A temérdek alkalmazás között nehéz jókat találni, amik ingyenesek is, ezért megosztom a mi kedvenceinket, amit iOS operációs rendszerrel rendelkezőknek tudok ajánlani.

Még senki nem tud semmit a szilveszteri szabályokról, de remélem, hogy mindenki jól fogja érezni magát, legyen bárhol és egy szebb 2021 vár ránk!

1 thought on “Mi lesz veled, Szilveszter?!

Comments are closed.