Megváltotta repjegyét a tokiói olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott

Mi a véleményed?
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A 2020 nyaráról 2021-re halasztott tokiói olimpia női vízilabda tornájára még két kiadó hely volt, amelyet a Triesztben megrendezett olimpiai kvalifikációs viadalon harcolhattak ki a válogatottak. A kijutásra legesélyesebb két együttes az Európa-bajnokságon harmadik helyen végzett magyar, valamint a negyedik helyen záró holland nemzeti csapat volt.

A magyar együttes a csoportkört Izrael ellen kezdte meg, amely találkozót nagyon simán, 27-2-re húzott be hazánk válogatottja, amely aztán Kazahsztánt győzte le 23-6-ra. A zárómérkőzésen a csoportelsőségért Görögország ellen ugrott medencébe Magyarország, viszont itt egy szoros összecsapáson végül 8-5-re kikapott a csapat, amely második helyen zárt így a csoportjában.

Az egyenes kieséses szakasz első körében aztán Franciaországon hámozták át magukat a magyarok egy 20-7-es győzelemmel. Ennek köszönhetően Magyarország az olimpia kapujába került, hiszen az elődöntőbe jutott, ahol Olaszország várt válogatottunkra.

A sorsdöntő összecsapást nagyszerűen kezdték a magyarok: az első percben Szilágyi Dorottya szerzett vezetést, majd Keszthelyi Rita növelte az előnyt. A második találatot követő támadásból viszont ismét nem tudott eredményes lenni az olasz nemzeti csapat, sőt Keszthelyi Rita ismét betalált, így már hárommal ment Magyarország. Az első olasz gólra aztán a nyolcadik percig kellett várni, ekkor Tabani volt eredményes, viszont a magyarok ennek ellenére sem estek össze, és 5-1-re húztak el. A félidőre aztán kissé feljavult Olaszország támadójátéka, amelynek köszönhetően a nagyszünetre 5-3-as eredménynél vonulhattak a felek.

A fordulás után aztán 6-3-as eredménynél az olaszok két gólt sikeresen ledolgoztak hátrányukból, de a magyar támadójáték továbbra is eredményes volt, amelynek köszönhetően a harmadik negyed 9-7-es állásnál ért véget. Az utolsó felvonásban aztán nem tudtak váratlant hozni az olaszok, akik végül 13-10-re kikaptak, így sorozatban ötödik alkalommal jutott ki olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

A trieszti torna döntőjében Hollandia lesz Magyarország ellenfele.

Női vízilabda, olimpiai kvalifikációs torna, elődöntő

Magyarország-Olaszország 13-10 (3-1, 2-2, 4-4, 4-3)