Meg kell tudni szólalni a hallgatók hangján -Interjú Hosszú Krisztinával

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A múlt héten készítettünk interjút Koltai Arnolddal, a PTE EHÖK elnökével, aki elmesélte nekünk a idei évi hallgatói képviselő választás menetét, illetve, hogy milyen az ideális képviselő. Most a pécsi jogi kar végzős hallgatójával, Hosszú Krisztinával beszélgettünk, aki korábban az EHÖK kulturális, majd marketing referense volt.

 

Hány évig voltál tagja az EHÖK-nek?

 Hosszú Krisztina: 2019 márciusában kezdtem, így másfél évig.

Anno miért szerettél volna részt venni a Pécsi Tudományegyetem Hallgatói      Önkormányzatának a tevékenységében?

Hosszú Krisztina: Még 2018 végén egy rendezvényszervezői lehetőségbe botlottam, ami érdekesnek tűnt. Igaz tapasztalatom akkor még nem volt, de szerettem volna valami olyan munkát végezni, ahol kiélhetem a kreativitásomat, ami összefér a tanulással és ahol egy pörgős, fiatal csapatban dolgozhatok úgy, hogy mellette nagyon sok tapasztalatot szerzek. Hamar ki is derült, hogy jól döntöttem.

 

 

 

Hogyan tudtad összeegyeztetni az EHÖK-ös feladataidat a tanulmányaiddal, illetve a magánéleteddel?

Hosszú Krisztina: Nem volt nehéz, a csapat nagyon rugalmas, ha esetleg szóltam, hogy vizsga vagy ZH lesz, szem előtt tartották. Ugyanakkor voltak pörgősebb, sűrűbb időszakok is, mint például a 2019-es PEN Diákrektor Választás, melynek szerves része voltam. Abban a pár hónapban Nekem kellett megfelelően beosztanom az időmet. Előfordult, hogy csak éjszaka jutott időm minden másra, de egyéni tan- és vizsgarenddel abszolút megoldható volt, sőt a jegyeimen meg sem látszott, hiszen továbbra is jól teljesítettem. A magánéletre ugyanúgy a megfelelő időbeosztás volt a válasz.

 

Először kulturális referens, majd markentig referens voltál. Véleményed szerint milyen az ideális jelölt ezekre a pozíciókra?

Hosszú Krisztina: Valóban először rendezvényekkel foglalkoztam, majd később tértem át a kommunikációs vonalra. Igaz, hogy két teljesen különböző területről beszélünk, de úgy gondolom, hogy mind a kettőhöz elengedhetetlen a kreativitás, a maximalizmus, hogy ne érjük be csak annyival, hogy „legyen meg”, hanem akarjunk valami jót, újat alkotni. Meg kell tudni szólalni a hallgatók hangján, hiszen a rendezvények értük/értünk vannak, illetve a megfelelő kommunikáció is nagyon fontos, hiszen a hallgatók gyakran tájékozódnak az EHÖK különböző platformjairól.

EZT OLVASTAD MÁR?  „Itt Pécsett egy helyen az őskortól egészen a kora újkorig megtalálhatóak a történelem tárgyi és írott emlékei” – Interjú egy régész szakos hallgatóval

 

 A koronavírus és az ezzel járó korlátozások mennyiben változtatták meg a Hallgatói Önkormányzat munkáját és ezzel együtt a te feladataidat?

Hosszú Krisztina: Tartalmilag akadtak változások, hiszen nagyon sok friss információt kellett közölni a hallgatókkal a helyzetről, valamint sajnos a rendezvények elmaradtak. Azonban mi sem maradtunk tétlenek, hiszen ekkor megrendeztük az első PTE Maradj Otthon Kvíz Bajnokságot, melyet otthonról tudtak játszani velünk a hallgatók hétről hétre. Különösebb változást nem tudnék mondani, alkalmazkodtunk a helyzethez.

 

Mik voltak a legszebb emlékeid az EHÖK-ben eltöltött időkből?

Hosszú Krisztina: Nagyon sok van, fel sem tudnám sorolni az összeset, de talán senkit nem lep meg, ha a 2019-es PEN Diákrektor Választást emelem ki, hiszen az egy életre szóló élmény volt számomra és a mai napig is tartom a kapcsolatot az ott megismert hallgatótársaimmal, barátaimmal. Ez csak egy a sok közül, hiszen nagyon sok szép emléket kötök a szervezethez és a tagjaihoz.

 

Köszönöm szépen Krisztinek az interjút és sok sikert kívánok neki a továbbiakban!