erettsegi-maxpontos

Az első felvételiző, akinek maxpontos lett az érettségije

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A rendkívül ügyes és szerencsés felvételiző nemcsak hogy két tárgyból is 100%-os érettségit írt, de más tárgyakból is kiváló teljesítményt nyújtott.  Ezenkívül pedig az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért helyezésekkel is büszkélkedhet.

A boon.hu interjút készített Palencsár Enikővel, a miskolci Herman Ottó Gimnázium végzős diákjával, aki 500 pontos felvételit produkált. Enikő 100%-os emelt matematika és 98%-os emelt francia, valamint 100%-os középszintű történelem-, 99%-os angol és magyar érettségijével most már szinte teljesen nyugodtan hátra dőlhet és várhatja az egyetemi felvételről szóló értesítést. Enikő elmondása szerint nemcsak maximalizmusának, hanem a szerencsének is nagy szerepe volt abban, hogy ilyen jó eredményeket érjen el. Meg kell említeni, hogy rendszeresen járt versenyekre is: az OKTV-n történelemből két alkalommal is eljutott a 2.forduló 2.részéig, illetve az angol OKTV döntőse és a francia OKTV nyertese is volt. Az utóbbival megszerezve a 100 pluszpontot a felvételihez, és a két maxpontos érettségit duplázva jött ki végül az 500 pontja.

Enikő már rendelkezett egy angol-, és egy francia nyelvvizsgával is, így igazából nem meglepő, hogy az idegennyelvi tárgyakból nagyon jól teljesített. Az emelt matekon elért eredménye talán sokak számára egyszerűen lehetetlennek tűnhet, szerinte azonban ehhez nagyban hozzájárult az ezt megelőző sok éves gyakorlás a tanórák folyamán, valamint a matematika iránt érzett szeretete. De nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen többször is megszerezte a megyei első helyet. E-mellett a magyarórákon való felkészülés is kulcstényezőnek számított a jó magyar érettséginél, hiszen így már a feladatokat rutinból tudta elvégezni.

De természetesen bármilyen segítséget is kapott Enikő, nem vitatható el tőle az a hatalmas szorgalom és kitartás, melyek ehhez a hihetetlen felvételi pontszámhoz juttatták, és most egyértelműen megérdemli az elismerést. Mi pedig reméljük, hogy hamarosan még több ehhez hasonló felvételi pontszámokról szerzünk majd tudomást.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ez történt idén: március