Lezárult a jelentkezés, jöhet az előválogató!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata idén is megrendezi a nagysikerű tehetségkutató show-ját, hogy kiderítsék idén ki lesz a PTE Hangja. Céljuk, hogy felkutassák az eddig még fel nem fedezett tehetségeket a fejlődési lehetőségük biztosítása érdekében.

Az előző évek teltházas sikerei, és a nagy érdeklődésre való tekintettel, idén februárban is meghirdették a jelentkezést. A versenyre, olyan 18 év feletti PTE-s hallgatói jogviszonnyal rendelkező tehetségek jelentkezését várták, akik leginkább a bár-zene, jazz, latin-amerikai zene, popzene, musical vagy az operett műfajában jártasak.

A meghosszabbított jelentkezés tegnap éjfélkor lezárult!

Koltai Arnold, PTE EHÖK Elnök Urat kérdeztük:

A: A PTE Hangja harmadik alkalommal kerül megrendezésre, mi a siker titka?

Koltai Arnold: Hiánypótló rendezvényként az Egyetemhez méltó minőséget képviselve lett a Pécsi Egyetemi Napokat megelőző kulturális program. A tehetséggondozás, a kiváló tehetségek, és a Pécs városát, így az egyetemet is jelentő zenei sokszínűség együttese lehet a titok.

A: A meghosszabbított jelentkezés lezárult. Mekkora volt az idei versenyre az érdeklődés?

Koltai Arnold: A jelentkezők létszáma meghaladja a tavalyi évi számokat. Vannak újrázók és olyanok is, akik most akarják megmutatni tehetségüket először.

A: Lehet-e már tudni, hogy kikből áll az idei válogatón a szakmai zsűri?

Koltai Arnold: A válogatón és a döntőn egyaránt kizárólag szakmai zsűrivel dolgozunk, ezért is különbözik ez az általános tehetségkutatóktól. Nagyban támaszkodunk a Művészeti Karra és a város szakmai elitjének iránymutatására is.

A: Van elég tehetség, hogy akár negyedik alkalommal 2020-ban is megrendezésre kerüljön a PTE Hangja?

Koltai Arnold: Félő volt a korábbiakban az, hogy évről évre csökkeni fog a tehetségek száma, hiszen évről évre egyre többüket aknázunk ki a program által, ugyanakkor azt látjuk, hogy nem csökken az előadások színvonala, mindig újabbak és újabbak érkeznek nagy meglepetéseket is okozva.

EZT OLVASTAD MÁR?  Újabb vállalkozás a Pécsiközgázról – Brotein Store

Az előválogató 2019.03.07-én a Pécsi Est Caféban 14:00 órakor kezdődik. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A versenyzőknek egy saját vagy szabadon választott dalt kell előadni, viszont az előző évekhez képest idén egy előre meghatározott dallal is készülniük kell, amely nem más, mint Christina Aguilera – Say something c. száma.

A szakmai zsűri értékeli többek között a zenei tudást, intonációs biztonságot, ritmusérzéket és a színpadi jelenlétet. Az előválogatóról a legjobb 10 versenyző kerül a döntőbe, amit a PEN 0. napján rendeznek meg.

A tavalyi győztes a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója Édelmann Szofi lett, aki a döntő után, így nyilatkozott: „Kicsit úgy érzem, hogy belehaltam, de ez is volt a cél. Nagyon-nagyon jól éreztem magam. Nagyon izgultam, viszont mielőtt felmentem a színpadra vettem egy nagyon nagy mély levegőt. Azért volt becsukva a szemem végig, mert úgy éreztem, hogy most magamnak kell teljesítenem.

Vajon ki lesz a PTE Hangja 2019-ben?