la-lechuza-a-mexikoi-legenda

La Lechuza – A mexikói legenda

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Ugyan csillagászatilag még nem köszöntött be az ősz, biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki alig várja a színes falevelek kavalkádját. A pillanatot, amikor egy forró fürdő után a puha takaróval bugyolálhatjuk be magunkat.

Esetleg nassolunk, iszunk egy forrócsokit, és akár a kedvesünkhöz is hozzábújhatunk. Mindezek elmaradhatatlan része szerintem a rémtörténetek. Legyen az egy ijesztő horror, vagy egy halkan elsuttogott történet, amitől az ember megborzong. Úgy gondolom, ezek mind hozzájárulnak az ősz egyszeri és rendkívül szerethető spooky hangulatához. Én is egy ilyen estén ismerkedtem meg az egyik kedvenc rémtörténetemmel, a La Lechuza-val.

la_lechuza_pecsi_egyetemistak_magazinjaA dél-amerikai, de leginkább mexikói történet neve árulkodó – ugyanis a lechuza baglyot jelent. La Lechuza a történet szerint egykor egy gyönyörű szép nő volt. Szerencsétlenségét pontosan ez okozta, ugyanis a falusiak féltékenyek voltak rá. Féltékenyek voltak a nők és dühösek a férfiak, akik nem kaphatták meg. Egyhamar boszorkánynak bélyegezték és fekete mágia használatának tudták be különös szépségét. A falusiak végül élve elégették. Mindenki boldogan állta körbe a máglyát, miközben a szegény nő kínok között sikítozott.

Azt gondolták, végre megszabadultak a boszorkánytól. Ám a mondás úgy tartja, hogy a nő visszatért. Erről különböző történetek is szólnak. Van amelyik szerint női alakban jött vissza, majd csak este vált bagollyá, más történetek szerint pedig többet nem vett fel emberi alakot, csupán a bagoly viselte egy eltorzult asszony arcát. Gyakran hallják sikoltozni La Lechuza-t, pontosan úgy, mint ahogy a máglyára vetett asszony is tette. Azonban éjszakánként gyakran áldozatra vár. Ilyenkor gyakran gyerekeket, segítőszándékú, vagy részegek embereket vesz célpontba. Gyermeksírást imitálva cserkészi be a gyanútlan áldozatot. Sok kisgyermek eltűnését a La Lechuza-hoz kötik.