Kutatók Éjszakája a Közgazdaságtudományi Karon

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán november 27-én 18 órától megrendezésre került a Kutatók Éjszakája. Idén a személyes részvétel helyett az eseményt online formában tartották meg. – Beszámolónk következik.

A hallgatóknak egy előzetes regisztrációt követően volt lehetőségük betekintést nyerni a pécsi közgazdász képzés 50 éves történetébe, illetve a nemzeti jövedelem újraelosztásának elméleti hátterébe. 


Az első, 18 órától kezdődő programon a résztvevők Dr. Rácz-Putzer Petrát hallgathatták meg. Az előadó egy 40-60 perces játékos nyomozásra invitálta a közönséget. A jelentkezők feladványokkal, rejtélyes utalásokkal találhatták meg az alapítók örökségét, a nyomokat követve jobban megismerhették a Pécsiközgázt és a közgazdaságtan tudományát is. 


Ezután a hallgatók egy beszélgetésen vehettek részt Dr. Bessenyei István előadásában, ahol megismerhették a nemzeti jövedelem központi újraelosztását. Olyan kérdésekre kaphattak választ, mint, hogy mennyi adót szedjen az állam, illetve, hogy mennyi az az alapjövedelem, amiért nem kell dolgozni. 


Végül, a Látom, mit látsz című előadás keretében az innovatív marketingkutatási módszerekről és a szemkamerás kutatásról tudhatott meg többet a publikum, melyet Lázár Erika és Dr. Németh Péter előadásában hallgathattak meg. Ezen a programon az előadók bemutatták a módszer működésének lényegét, illetve érdekes kutatási eredményekkel bizonyították be a hasznosságát.


A Kutatók Éjszakája nem csupán az egyetemisták figyelmét szerette volna felkelteni. Ennek keretében a Közgazdaságtudományi Kar egy online pénzügyi vetélkedőt hirdetett a középiskolások számára, mellyel az első három helyezett ajándékcsomagokat nyerhetett. A vetélkedő célja az volt, hogy a középiskolások érdeklődését is felkeltse a pénzügy világának témái iránt. Annak ellenére, hogy idén online formában rendezték meg a Kutatók Éjszakájának programjait, láthatóan nem okozott csalódást ez alkalommal sem az érdeklődők számára. 

belsőkép: fotografierende fotója a Pexels oldaláról