kusnyer_anna_a_fameben

Carmenként lép színpadra Kusnyér Anna a FAME-ben – interjú a Művészeti Kar Arcával

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Nem is olyan régen készítettem egy interjút Kusnyér Annával, a Művészeti Kar Arcával tervekről, álmokról, célokról, színpadról… A napokban derült ki, hogy Annát a következő évadban a székesfehérvári Vörösmarty Színház színpadán láthatjuk viszont, a Fame című musical Carmenjét alakítva. 

A Fame az 1980-as években készült azonos című musicalfilm alapján lett színpadra állítva, és robbant be a köztudatba. Vad és zabolázhatatlan, akárcsak azok a feltörekvő fiatalok, akikről szól. Elénk tárja a művészvilág színfalak mögötti, kemény oldalát. Láthatjuk a karakterek emelkedését és bukását, reményeiket és legnagyobb gátjaikat. Anna Carmen Diaz szerepét alakítja majd. Carmen vad, pimasz és merész. Tehetséges és egyedi, mer nagyot álmodni. Azonban a nagy álmoknak nagy ára van, és nem biztos, hogy a tehetsége kiegyenlíti a számlát. A darabban arról is képet kapunk, hogy egy fiatal művésznek mennyi küzdelemmel és belső vívódással, önmagával folytatott örökös harccal kikövezett úton kell végig mennie ahhoz, hogy elérhessen a fényig, a színpadig, amire azóta vágyott, hogy megszületett. 

Hol hallottál a castingról? Azonnal érezted, hogy neked oda el kell menned? 

kusnyer_anna_a_famebenKusnyér Anna: A castingról egy tanáromtól hallottam, nevezetesen Varga Évától, aki a színpadi játék tanárunk az egyetemen. Ő mondta, hogy jelentkezzek. Vegyes érzéseim voltak ezzel kapcsolatban, de mindenképp ki akartam próbálni magam egy ilyen helyzetben, főleg a pandémia után.

 

 

 

 


Énekeltél már korábban valamit ebből a musicalből? Mi a véleményed a darabról?

Kusnyér Anna: Igen, a veszprémi musicalszínpadban, ahová sokáig jártam (Völler Adél és Módri Györgyi) énekeltem ebből a musicalből, de nem ezt a szerepet. Szerintem ez a darab nagyon szépen bemutatja, hogy milyen nehézségekkel küzdenek meg a mai pályakezdő fiatalok ebben a szakmában. Mennyi féle út van és milyen égbe emelkedések és bukások vannak ezen a pályán. Örök érvényű igazságokról van szó.


Kinek a szerepét fogod alakítani? Mit gondolsz a karakterről? 

Kusnyér Anna: Én Carmen szerepére lettem beválogatva. Jelenleg nem dolgoztam még sokat a szereppel így azt gondolom, hogy nem tudnék releváns véleményt alkotni a szerepről. Mindenesetre nehéz feladat lesz, nagy ívű szerep.


Mesélj egy kicsit a válogatóról. Milyen élményekkel gazdagodtál?

Kusnyér Anna: A válogató egy igazi, olyan casting volt, mint a filmekben. Többfordulós, folyamatosan felkészülős, izgulós. Annak ellenére, hogy alapvetően ez egy versenyhelyzet volt nagyon élveztem. Megismertem rengeteg fiatal pályatársat, összebarátkoztunk, segítettük egymást, beszélgettünk, nevettünk, szakmáztunk. 


Összesen hány emberből választottak ki titeket? Milyen volt a mezőny? 

Kusnyér Anna: Összesen 22 ember került be a produkcióba. Erős mezőny volt, sok volt a keményen dolgozó tehetséges fiatal. 


Mikor lesz a premier? Az egész nyarat próbákkal töltitek? 

Kusnyér Anna: A nagyszínpadi bemutató szeptemberben lesz, de júliusban lesz egy előbemutató. Nem próbálunk egész nyáron, csak július közepéig nagyjából.

A diplomás interjúban említetted, hogy nagykanállal falnád már az életet. Ez a darab pedig egy méltó, nagy falat. Várod már, hogy megmutathasd magad a közönségnek?

Kusnyér Anna: Most, hogy kezd életre kelni a szakma, felpörögtek az események és azt gondolom, hogy kaptam egy nagy-nagy kanalat a kezembe. Kemény időszak következik, de izgatottan várom, hogy keményen dolgozhassak. Remélem, hogy sokan eljönnek és adhatunk valami fontosat az embereknek ezzel az előadással. 

A júliusi bemutatóig és a szeptemberi premierig Annának nagyon-nagyon sok sikert kívánunk, és reméljük, örömmel a szívében fog ragyogni a színpadon! 

Hajrá, Anna! 

 

Kép forrása: charleshutchpress.co.uk

 

1 thought on “Carmenként lép színpadra Kusnyér Anna a FAME-ben – interjú a Művészeti Kar Arcával

Comments are closed.