kulcsar-gyozo-gytk-kurzus-video

Kulcsár Győző: Kurzusaink szemlélet módosításon mentek keresztül!

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kurzusaink szemlélet módosításon mentek keresztül – Interjú Dr. Kulcsár Győzővel, a Gyógyszerészi Kémiai Intézet oktatójával

A kémia talán az egyik legfontosabb tárgya egy gyógyszerészhallgatónak, és bizony már a kezdetektől fogva vannak kurzusaik, ahol az alapoktól kezdve minden csínját-bínját elsajátíthatják a tárgynak. A kar hallgatói tudhatják, hogy mi mindent rejtenek az ehhez kapcsolódó tárgyak. Illetve tudhatták, ugyanis számos változáson mentek keresztül ezek a kurzusok.

Gara Bella, a Gyógyszerésztudományi Kar arca Dr. Kulcsár Győzővel, a Gyógyszerészi Kémiai Intézet oktatójával készített legújabb interjújából megtudhatjuk, hogy az ötből három évfolyamot érintő kémiai kurzusok névváltoztatása szemlélet módosítással függ össze, így jelenleg már gyógyszerészi szervetlen kémia, gyógyszerészi analitika 1-2 és gyógyszerészi kémia 1-4 néven vehetik fel a kurzusokat a gyógyszerészhallgatók tárgyfelvételkor.

Utóbbi egy igen meghatározó tárgy, ugyanis negyedév végén a négy félév anyagából kell szigorlatot teljesíteni, azonban a másik két tárgy is szigorlattal zárul, így igazán fontosak diploma szempontjából ezek a kémiai kurzusok. Dr. Kulcsár Győző kiemelte, hogy a vizsgákon sem ugyanolyan kérdésekre kell számítani, ugyanis az általános kémiai kérdések kikerültek a praxisból. A beszélgetésből kiderül, miért is változtattak a képzéseken, illetve milyen egyéb változásokat vezettek be a Kémiai Intézet tárgyait illetően.

A beszélgetésből megtudhatjuk továbbá azt is, hogy mik az elsőévesek tapasztalatai a megújult képzések jelenléti gyakorlatairól, csupán két hónap jelenléti oktatás után, hogy a Gyógyszerésztudományi Karon miért a távolléti szóbeli vizsgák mellett döntöttek idén is az oktatók, illetve hogy mit tanácsol egy oktató a diákoknak a vizsgaidőszakra és az arra való felkészülésre vonatkozóan.

Ha téged is érdekel mindez, akkor látogass el a Pécsi Egyetemisták Youtube csatornájára, és nézd meg Bella videóját!

Mindenkinek további sikeres vizsgaidőszakot kívánok!