Köszönjük nektek! – az Év Embere 2020-ban

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Az RTL-en 2013-tól kezdve minden évben lehet szavazni, hogy ki nyerje el az Év Embere díjat.  Olyan jelölteket választanak ki, akik kimagasló teljesítményről, állhatatosságról vagy emberségességről tesznek tanúbizonyságot.  Az RTL 24 applikáción keresztül 10 jelöltre tehetjük le a voksunkat, ám most nem csak konkrét személyek szerepeltek a listán, hanem társadalmi csoportok is. 

Az Év Embere díjat 2020-ban az egészségügyi dolgozók nyerték el. Nem csoda, hiszen komoly terhelésnek voltak kitéve, mert kitört a pandémia. A COVID hazánkban márciusban jelent meg és onnantól kezdve rohamosan terjedt az országban. A kórházak felteltek betegekkel és az ott dolgozókra egyre nagyobb súly nehezedett. Ez sok lemondással és áldozattal járt, fizikailag és lelkileg is túlterhelté váltak. A vírushelyzet miatt akár másik kórházba, vagy városba vezényelték a szakembereket, akiknek így a családjaiktól távolt kellett lenniük. Hatalmas terhelésnek és persze veszélynek voltak és vannak kitéve ők, és a szeretteik is. Bebizonyították, hogy akik ezt a pályát választják, azoknak nem csupán egy munkájuk, hanem hivatásuk van. Köszönjük meg az összes orvosnak, mentősnek, ápolónak, betegszállítónak és mindenkinek, akik értünk tesznek nap, mint nap. 

A listára az egészségügyi dolgozók mellett még 4 csoport került fel. Az egyik ilyen az Etesd a dokit szervezet volt, akik azért tettek, hogy a segítsenek a korházakban dolgozóknak, nekik főztek és szállítottak ételt. Az SZFE diákjai, az Index felmondott szerkesztői és az autistákat segítő Janka Tanya dolgozói is helyet kaptak a listán. A személyek között két kiemelkedő focista, Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik, illetve egy feltörekvő rendező, Horvát Lili is esélyes volt a díjra. Mellettük Dr. Rusvai Miklós virológus, és Dr. Szlávik János volt versenyben.