Könyvajánló – Egy nap talán

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Sziasztok!

A mostani könyvajánlóban egy másik kedvencemet szeretném bemutatni. A történet nagyon különleges helyet foglal el a szívemben. Többek között azért is, mert az egyik kedvenc írónőm írta. Amint megjelent ez a könyv, elsőként vettem meg, és ennek az elolvasását nem halogattam, rögtön neki is kezdtem. Már maga a borító azt sugallja, hogy nem fog csalódni benne az ember. És igen, tényleg annyira jó, hogy ezt is nemrég olvastam újra, hogy felelevenítsem a történetet, és azokat az érzéseket, amiket első elolvasáskor is éreztem.
Megpróbálom szavakba önteni majd, hogy milyen is az egész, de higgyétek el,  nagyon nehéz. Csodálatos maga a könyv, a szereplők. A történet pedig a következő:

Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

A fülszöveg kissé átformálva:

Sydney-nek már-már tökéletes élete van. Jó állás, egyetem, stabil kapcsolat, a barátjával és a legjobb barátnőjével bérel közös lakást. Aztán egy nap rájön, hogy a barátja megcsalja, és szét is hullik körülötte minden.
Ám jóképű szomszédja, Ridge – aki sokszor csodálatos gitárjátékával bűvölte el Sydney-t az erkélyéről – a segítségére siet.
Egyre jobban elkezdenek vonzódni egymáshoz, és egy idő után már nem tudják tagadni egymás iránti érzelmeiket. Rájönnek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.

Azért is különleges ez a könyv, mert az írónő együtt dolgozott Griffin Peterson zenésszel, aki dalokat írt a regényhez, amelyeket a könyvben megjelent sorrendjük szerint érdemes meghallgatni. Fantasztikus élmény, hiszen ezáltal még valóságosabbá válnak a szereplők, az olvasó még jobban bele tudja magát képzelni a történetbe. Persze a dalok könyv nélkül is nagyon jól sikerültek, érdemes meghallgatni őket.

Rengeteg minden miatt imádtam ezt a könyvet, de az egyik legfontosabb oka a férfi főszereplőnk, Ridge. Egyszerűen imádnivaló. Számtalan könyvet olvastam már, ahol a férfi egy kissé arrogáns, szoknyapecér, mégis van szíve, és emiatt nem tudjuk utálni. De Ridge nem ilyen, mégis egy pillanat alatt bele lehet szeretni. Hogy miért? Tiszta szívű, őszinte, és igaz, elkezd vonzódni Sydney iránt, de 5 éve boldog párkapcsolatban él, és így próbálja elnyomni az érzéseit. Tisztelem benne, hogy nem egy gátlástalan, aki egyből faképnél hagyja a barátnőjét, hanem tényleg megpróbál küzdeni az ellen, amit Sydney iránt kezdett el érezni.
A legfontosabbat, ami miatt még szimpatikusabb, szándékosan a végére hagytam. Ridge egy remek zenész, de nehéz úton kellett végigmennie ahhoz, hogy azzá váljon. Ugyanis siket.

EZT OLVASTAD MÁR?  Az alternatív vitarendezés tulajdonképpen olyan, mint egy jó társasjáték.

Sydney-t is meg kell említenem, hiszen ő is megpróbál küzdeni az érzései ellen, nem szeretne senkinek sem fájdalmat okozni.

A történet nagyon jól érzékelteti, hogy valójában milyen is két embert egyszerre szeretni, miken megy át ilyenkor az ember. Fontos szerepet kap az egész könyvben a zene, ami szintén összehozza a főszereplőket. Van benne kellő humor is, olvasás közben volt, hogy többször is felnevettem. A mellékszereplők is szerethetők, kivéve persze Sydney volt pasiját és a volt legjobb barátnőjét.
Először azt hinné az ember, hogy ez egy egyszerű szerelmi háromszög lesz, de annál sokkal mélyebb tartalma van.

Nálam egyértelműen tarolt a könyv, és talán van benne hiba, hiszen semmi sem tökéletes, de én ezt annak láttam. Igen, elfogult vagyok a történettel kapcsolatban, de remélem, hogy Ti is kedvet kaptok hozzá, és ugyanolyan tökéletesnek fogjátok látni, ahogy én is!

olvasást kívánok hozzá!

Előző könyvajánlóm: ITT