Konecsny Bence a TTK HÖK új elnökhelyettese

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0

A leköszönő Vlasits Tamás helyét Konecsny Bence vette át, aki immáron a PTE TTK Hallgatói Önkormányzatának elnökhelyettese. 

Bencét, becenevén Konyt, már több helyről is ismerhetitek. Számos esemény szervezésében  vett részt, ilyen volt például a legutóbbi két TTK-s gólyatábor, gólyabálok, matek-infós események, szemeszternyitók, Sörházban zajló bulik, gólya orientációsnap, Educatio  és még sok más.

Illetve itt, a Pécsi Egyetemisták Magazinjánál is a TTK Arca volt Deák Bálint előtt. 

Így hát felkerestem Bencét, hogy beszéljen kicsit a terveiről.

,,Már 4. éve vagyok a Hallgatói Önkormányzat tagja, 2017-ben kezdtem, hallgatói képviselőként. Aztán kezdtem beépülni a dolgokba, és mostanra jutottam el odáig, hogy alkalmasnak érzem magam a feladatra. A kezdetektől élveztem benne lenni mindenféle szervezésben, most pedig izgatott vagyok, hogy végrehajthatom az elképzeléseimet.

Láttam a 4 év alatt a vezetőség alakulását, munkáit, és szépen az idő teltével elkezdtek kialakulni a saját a terveim, elképzeléseim. Most belekezdtünk a szerkesztőség fejlesztésébe, szeretnék több promo videót, kép összeválogatásokat különböző eseményekről, esetleg Sörházas bulikról, gólyatáborról stb.., amiknek a lényege az lenne, hogy már a vitrinünkben kiállított tévén is láthatják. De ez persze csak a technikai fejlesztés része.

Ezenkívül a programok felhozatalát valószínűleg frissíteni fogjuk, szeretném a hallgatók véleményét is kikérni, mert bár kreatív csapattal rendelkezünk, biztos, hogy vannak olyan ötletek, amikre nem gondolnánk. Ezen okból lesznek felmérések is. Legutóbb egy gokart bajnokságot akartunk csinálni, csak a vírushelyzet miatt nem jött össze. Valószínűleg ez majd a következő tanévben fog megvalósulni.

 A másik komolyabb elképzelésem, hogy a hallgatóknak több információt juttassunk, jobban részt vehessenek a TTK életének alakulásában. Az eddigi tapasztalataim szerint nincs eléggé  köztudatban a HÖK, többen akár negatív sztereotípiákat is aggatnak ránk, ezen mindenképpen szeretnék változtatni és az ellenkezőjét bebizonyítani. Olyan kérdésekre szükséges válaszolnunk, mint például, hogy mivel kereshetnek meg minket, kit kereshetnek bizonyos problémákkal és mit csinálunk a hallgatók érdekében. Illetve ha újra lesznek választások, tudják, hogy kikre lehet szavazni… De mind közül a legfontosabb, hogy az egész információáramlást fejleszteném a karon a hallgatók, tanárok, és a kar vezetősége/ munkatársai között.

Amire igazán büszke vagyok, megújítottuk a weboldalt, amit mindenkinek ajánlok, hiszen felkerült egy átlagszámító kalkulátor is. Későbbi terv, hogy mindkét félévet ki lehessen számolni vele, ami az átsorolásnál nagyon fontos, mert megmutatja, hogy átsorolhatnak-e ezen eredmények alapján önköltséges képzésre. Akinek tippje vagy ajánlása van a honlappal kapcsolatban, nyugodtan keressen meg minket, nyitottak vagyunk az ötletekre.

Új bejelentés: Egy stream bevezetése a legnagyobb projekt jelenleg, ezt heti rendszerességgel szeretnénk tartani. Fontos hírekről, a hallgatókat érintő témákról szólnának, és bárki feltehet kérdéseket.

Egyelőre nem szeretnék több tervet elárulni, valamit hagyjunk meglepetésnek is.”

Így hát TTK-sok, a szerkesztőkkel mi is arra buzdítunk TiTeKet, hogy vegyetek részt a kar életében, és szerezzetek rengeteg emléket!