Kenny Ortega újabb alkotása – Julie and the Phantoms

+1
2
+1
0
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Szereted a Disney filmeket? Többször is láttad az Utódokat? Esetleg kívülről fújod a High School Musical sztoriját és dalait? Akkor ezt a sorozatot neked is látnod kell! 

A Julie and the Phantoms egy fiatalokról, de nem csak fiataloknak szóló könnyed sorozat, tele zenével, nevetéssel, megható jelenetekkel és kiszámíthatatlan fordulatokkal. A történet egy brazil sorozaton alapszik, melynek a címe Julie e os Fantasmas – tehát ugyanaz, mint a Netflixes komédiának. Dan Cross és David Hoge írta, Kenny Ortega rendezte. Az utóbbi neve talán a High School Musical miatt már ismerősebben cseng, ugyanis mindhárom rész az ő keze munkája, akárcsak a Julie and the Phantoms. 2020. szeptember 10-én jelent meg az első évad a Netflixen, mely összesen 9 részből áll. Érdekesség, hogy minden epizódnak a címe megegyezik az abban elhangzó dalok egyikével. A zenék jól beépítették a történetbe, nem indokolatlanul énekelnek a színészek, akiknek nem mellesleg zseniális hangjuk van. Biztos vagyok benne, hogy ha végig nézed a 9 részt, utána folyamatosan a zenéit fogod hallgatni. A családom női tagjaival egy hete ezeket a számokat hallgatjuk – mondjuk azt is megjegyezném, hogy már legalább 3x néztük végig közösen (az öcsém és apukám is megnézte), nem csak a dalok, hanem a történet miatt is. 

 

Történet

Megpróbálom mindenféle spoiler nélkül – ami azt hiszem nem fog összejönni – elmesélni a történetet úgy, hogy felkeltse az érdeklődéseteket, de ne áruljam el a fordulatokat. A címszereplő Julie egy fiatal lány, akinek a zene az élete, viszont anyukája halála után már nem énekel és nem zongorázik. A garázsukban megtalál egy CD-t, miközben anyukája holmijait nézi át. A Sunset Curve négytagú banda zenéjét lejátszva, hirtelen 3 srác szó szerint leesik az égből a garázsba. Kiderül, hogy a három fiú a banda tagjai, akik már 25 éve meghaltak. Julie a fiúk (Luke, Reggie és Alex) miatt elkezdett újra énekelni, majd belekezdtek egy közös karrierbe. A csavar az egészben, hogy a szellemfiúkat csak Julie látja, viszont a zenéjüket mindenki hallja. Ha pedig együtt játszanak, a lánynak köszönhetően a közönség is látja Luke-ékat. És innentől kezdődnek a bonyodalmak… Flynn, Carrie, Willie, Caleb, Luke családja… De ezeket már nem mesélem el. Ha kíváncsi vagy, mindenképp nézd meg a sorozatot!

Színészek

Madison Reyes, a Juliet alakító színésznő még csak 16 éves, ennek ellenére szuperül hozza a karakterét. Legjobb barátnője Flynn, a való életben Jadah Marie pedig még csak 15 éves. Ezzel szemben a fiúk mind 20 év fölött vannak. Luke, azaz Charlie Gillespie 22; Owen Joyner, aki Alexet alakítja 20; a Reggiet játszó Jeremy Shada pedig 24 éves. A Luke és Julie közti szerelmi szál valószínűleg ezért sem teljesedett ki, mert a való életben nagy a korkülönbség kettejük közt. Booboo Stewartot (Willie) és Cheyenne Jaksont (Caleb) már az Utódokból ismerhetitek.

Julie öccsét Carlosnak, míg a banda egyik tagját Luke-nak hívják. Nem véletlenül kapták ezt a nevet a karakterek, ugyanis Kenny Ortega így szeretett volna megemlékezni, és tisztelegni Cameron Boyce előtt, aki 2019 nyarán hunyt el. Cameron két híresebb szerepe a Jessie-ben alakított Luke és az Utodókban alakított Carlos. Az ő emlékére kapta a Julie and the Phantomsban a két karakter a neveket.

Egy nagy pozitívum a sorozatot illetően, hogy magyar szinkronos. A címszereplő, Julie magyar hangja Szabó Luca, akit Hermione (Harry Potter) hangjaként már ismerhettek. Luca Kedvenc szinkronszerepeim 2020-ból youtube videójának köszönhetően találtam rá erre a kis sorozatra és voltam olyan szerencsés, hogy feltehettem neki a kérdést, hogy milyen érzései vannak a sorozattal kapcsolatban, mennyire volt nehéz, szerette-e.

“Nagyon megszerettem a sorozatot, annyira, hogy a kedvenc szerepemként tekintek rá 2020-ból. Kifejezetten izgalmas, szuper élmény volt leszinkronizálni. Az elejétől fogva éreztem a szinkronrendezőn, hogy szereti a sorozatot (ő előbb látja, mint én), így eleve jó hangulatban indultunk neki a forgatásnak. Eleinte izgatott voltam, hiszen ez mégiscsak egy címszerep, és mindent megtettem érte, hogy a legjobb formámat hozzam, aztán pedig ahogy megismertem a sztorit és a szereplőket, egy pillanat alatt megszerettem az egészet. A Julie-t alakító Madison Reyes még csak 16 éves, de kiválóan énekel és nagyon látványosan, érdekesen alakítja a szerepét, emiatt nekem is nagy terem van a hangommal játszani. Ő egy fiatal, energikus lány, emellett pedig vannak olyan finom mélységei, amiket szép feladat szinkronban visszaadni. Nagyon remélem, hogy hamarosan érkezik majd a második évad!” – Szabó Luca, Julie szinkronhangja

Lucával egyetértve remélem hamarosan láthatjuk a második évadot is! Viszont egyelőre nem tudni pontos dátumot. Sajnos a covid a filmiparra is nagy hatással van… Addig is, ha felkeltette az érdeklődéseteket a cikkem, nézzétek meg az első évadot, hallgassátok a zenéket és szeressétek a zenét, mint Julie és a szellem barátai!

források: 1, 2

Képek: kiemelt, 1., 2.