Kedves vizsgaidőszak!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
1
+1
+1
+1

Kedves vizsgaidőszak!

El sem tudom mondani, hogy mennyire nem vártalak, de megint annyira hamar elérkeztél és tündökölni próbálsz köztünk. Természetesen mi, hallgatók ezt próbáljuk elrontani, de nem tudjuk, maximum az esélyeinken tudunk rontani, ugyanis mindent megteszünk annak érdekében, hogy figyelmen kívül hagyjuk a közelgő időpontokat. Mindenki rólad beszél, rólad kérdezget és bizony a tanárok minden második szava is te vagy. Mi pedig mindannyian tudjuk, hogy ez csak riogatás tőlük, hiszen, ha jobban bele gondolunk, ők sem szerethettek fiatalabb korukban. Nem létezhet a világon olyan egyetemista, aki szereti ezt az időszakot. Talán akkor, amikor már túl van mindenen és nyugodtan dőlhet hátra a jól megérdemelt pihenés érdekében. 

Eltelt 14 kemény hét, amelyen rettentő sokat tudtunk (volna) tanulni, de miért is tettük volna mikor egyszerűbbnek bizonyult a siránkozás arról, hogy mennyit is kéne tanulnunk. Erre most megint itt állunk két kemény hónap küszöbén, ahol azt hiszem az energiaital gyártók és kávé kereskedők retteneteset fognak kaszálni.
Személy szerint nekem éjjel sokkal jobban megy a tanulás, mint napközben, mert akkor minden érdekesebbnek tűnik, mint amennyire valójában az. Ezért történik meg az, hogy este 8 órakor a literes kávés kancsót az ágyam mellé teszem és reggelig szürcsölgetem, hogy ébren tartson.
Természetesen, ha mint minden rendes egyetemista (akikből be kell valljam nem sokkal sikerült találkoznom a tanulmányaim során, de azért a legendák szerint léteznek még) napról napra tanulnánk és minden leadott anyagot legalább egyszer elolvasnánk, akkor nem is maradna ennyi tanulni való az utolsó napokra. Valószínűleg már az is hatalmas segítség lenne, ha ott lennénk azokon az órákon is, amelyek nem katalógusosak és nem az utolsó órán próbálnánk meg megváltani a világot. El kell ismernie minden diáknak, hogy ezt ebben az online térben még nehezebb megvalósítani. Napi több órát ülni egy gép előtt, amelyen sokszor csak a szöveget látjuk magunk elé vetítve, elég nehéz. Úgy pedig még nehezebb, ha a fejünk hírtelen ötlettől vezérelve egyszer csak az asztalra borul és alvó üzemmódba kapcsol, mert azt hiszi, hogy éppen egy esti mesét olvasnak fel nekünk. Miközben az az anyag igencsak fontos lenne. 

kedves_vizsgaidoszak_pecsi_egyetemistak_magazinja

Szóval had ne mondjam el, mennyire nem szerettem volna, ha eljön ismét ez az idő, ahol szinte csak a szenvedésről szól a világ. Szigorlat hegyek, kollokvium rengetegek, de természetesen arról melyikünknek van fogalma, hogy milyen tételek is lesznek a szóbelin? Kezdjük ott a dolgot, hogy az sem nagyon rémlik, mikortól lehet egyáltalán felvenni a vizsgákat és miből hogyan és mikor, milyen formában lesz. 

Másodéves mentőtisztként az idei kedvenc vizsgáim egyike az élettan szigorlat lesz, amelytől már szerintem azóta rettegek, hogy felvettek az egyetemre. Őszintén, tegye fel a kezét az, aki szeret szóban felelni? Mert én rettenetesen gyűlölök és már attól is a hideg futkos a hátamon, ha egy tesztet, vagy írásbeli kollokviumot kell csinálnunk. 

Szóval kedves vizsgaidőszak, ami nem olyan kedves!
Én csak annyit, annyit szeretnék kérni minden sorstársammal egyetemben, hogy légy kegyelmes velünk. Úgy gondolom ez az egész az idő múlásával lesz egyre könnyebb. Számomra csak egyre nehezebb.
Kérlek, kímélj meg minket!
Köszönettel,
Egy már most rettegő és szenvedő áldozatod!

(Vizsgaidőszakkal, illetve tanulással kapcsolatos cikkeinktet itt (tanulás és motiváció), itt (ételek a hatékonyabb tanulásért), itt(hogyan tanulj online), itt (tanácsok a vizsgaidőszakra való készüléshez), itt (stesszkezelési módok vizsgaidőszakra) és itt (legjobb reggelik vizsga előttre) érhetitek el. Sok sikert kívánunk minden kedves olvasónknak!)

1 thought on “Kedves vizsgaidőszak!

Comments are closed.