Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Elérkezett az ideje egy újabb könyvajánlónak.
Az e heti könyv, amit be szeretnék nektek mutatni, nálam nagyon várólistás volt. Több éve hevert már a polcomon, szinte érintetlenül, és mindig a megfelelő pillanatra vártam, hogy nekiálljak. Nem azért halogattam idáig az elolvasását, mert rossznak ítéltem volna meg, csak nem éreztem azt, hogy a történettel meg tudnék birkózni. Egészen mostanáig. 

Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere 

A fülszöveg a saját szavaimmal:
Megismerünk egy lányt, akivel borzalmas tragédia történik, ennek következtében úgy dönt, új életet kezd egy másik városban. Nem akar senkit sem közel engedni magához. Aztán találkozik vele, és vonzódni kezd hozzá.
Megismerünk egy fiút, akiben nincs már szeretet. Valóságos erőtér veszi körül, még sincs olyan, aki a közelében akar lenni, ám ő ezt nem bánja. Aztán találkozik a lánnyal, és hirtelen minden új fordulatot vesz. 

A könyv két érzelmileg sérült és magányos fiatalról szól. Szomorú, mégis felemelő, hiszen megmutatja nekünk, hogy mindig van második esély, és milyen csodás érzés az, ha erre rálel az ember. 

Nemrég értem a végére a könyvnek, így még frissek bennem az élmények. Szerettem volna azzal kezdeni, hogy mit érzek a történettel kapcsolatban, de nehéz megfogalmaznom. Egyszerre vagyok boldog és szomorú. Hosszú a könyv, mégis úgy érzem, rengeteg kérdés maradt bennem megválaszolatlanul.
A történet végig lassan halad előre, mégsem merül fel az emberben az, hogy vontatott lenne. Mindig történik valami, ami miatt egyre jobban és jobban érdekel, hogy ér véget a könyv. 

Tudom, hogy szomorúnak tűnik eddig, de higgyétek el, nem szeretnélek Titeket lehangolni!
Igaz, vannak melankolikus részek a könyvben, de szerintem nem ez a fő momentum. A lényege az újrakezdés, az új esély. Mikor minden reménytelennek és kilátástalannak tűnik fontos, hogy tudjuk, van még boldogság a számunkra. Nekem leginkább ezt jelentette a könyv.

EZT OLVASTAD MÁR?  Tesztelés egy gyógyszerészhallgató szemével

A történet két szemszögből íródott, ami remekül érzékelteti, hogy mi zajlik főszereplőink fejében, milyen belső harcaik vannak, mikkel kell megküzdeniük. 

Nastya egy reményvesztett, rendkívüli lány, akitől elvették gyerekkori álmát, és a tragédia óta már nem érzi helyét a világban. Nehezen kommunikál másokkal. Kirívó külsejével tereli el a lelkéről a figyelmet. Az emberek inkább bámulják azért ahogy kinéz, mint inkább azt nézzék, milyen sérült.
Aztán megismeri Josht, és már nem tudja mitévő legyen. 

Josh teljesen elszigetelten éli a mindennapjait, egyedül legjobb barátjával és annak családjával beszélget néha. Nem szeretne még egy embert közel engedni magához, nehogy őt is el kelljen veszítenie. De Nastya egyik napról a másikra belopja magát a mindennapjaiba, és már nem tud nem kötődni hozzá. 

Magáról a történetről nem igazán mesélnék, hiszen semmit nem szeretnék előre elárulni. Két főszereplőnk egymásra talál majd, de nem olyan könnyen és gyorsan, mint képzelnénk. Lesznek nehezítő tényezők, és titkok melyek talán közéjük állnak. 

A sötét, múltbéli titkok vajon tényleg képesek főszereplőink útjába állni, vagy együtt megbirkóznak vele?
Nastya talán idővel jobban lesz, vagy múltja teljesen felemészti? 

Újra csak azt tudom mondani, hogy olvassátok el és derítsétek ki!
Jó olvasást kívánok hozzá!

Olvassátok el az előző cikkünket a borkóstolóról, ami nem rég került megrendezésre itt a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán!

1 thought on “Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

Comments are closed.