A legtöbben, akik olvassuk a cikkeket, egyetemisták vagyunk. Biztosan rengetegen csalódottak vagytok – jómagam is -, hogy az utóbbi szemeszterek így alakultak. A várva várt események elmaradtak, kedvenc kocsmáink zárva tartanak, a maszk viselés kötelező mindenhol, legtöbben otthon maradunk a négy fal közé zárva. Különösen kiszámíthatatlan időket élünk, több veszteség is ért minket, azonban az elmúlt egy év mégis sokakat inspirált arra, hogy egy kis fantáziával kihozzuk a legjobbat a helyzetből. És mi a legjobb módja annak, hogy kiéljük kreatív vágyainkat és a megszokott napi monotonitást megtörjük valamivel? Például a főzőcskézés. A 21. század online tereiben a receptek és új étel-trendek olyan gyorsan terjednek akár a vírus. A továbbiakban szeretnék néhány nagyon egyszerű finomságot bemutatni, melyekkel ízletesebbé varázsolhatjuk napjainkat.
Dalgona Coffee
Az ember nagyon találékony tud lenni, főleg ha a kedvenc kávézója által készített napi koffeinbevitelről van szó, így többen nagy projektekbe kezdtek és olyan italok születtek, amelyekért akár Az Év Baristája díj is járna. Ezek közül az egyik a Dalgona, vagy más néven karantén kávé, ami mondhatni a legújabb kávéőrület. A szuperkrémes ital elkészítése egyáltalán nem bonyolult, annyi a lényege, hogy egyenlő arányban kerül bele az instant kávé, a cukor és a víz, ezeket összekeverjük egy kézi mixerrel, míg nem egy mutatós kávébarna tejhabot kapunk, amit csak tejre kell kanalazni.
Feta Tomato Pasta
Olyan népszerűségnek örvend a néhány hozzávalós, szupergyors tésztacsoda, hogy Finnországban elfogyott az összes feta sajt a boltokból. Nincs is kellemesebb egy kiadós tál krémes és sajtos tésztánál hasunk és lelkünk nyugalma megőrzése érdekében (azért nagyon remélem hogy hamarosan nyitnak az edzőtermek). Térjünk is rá a receptre.
A hozzávalók a következők:
- 15 dkg feta sajt
- 40 dkg koktélparadicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg penne tészta
- 1 csokor friss bazsalikom
A paradicsomokat, fokhagymákat tegyük bele egy tepsibe, majd a k
özepére helyezzük el a sajtot. Szórjuk meg az egészet borssal, oregánóval, majd öntsük le olívaolajjal. Ezután tegyük a tepsit előmelegített, 200 fokos sütőbe 15 percre. Az intenzívebb ízek érdekében a hőfokot 230-ra tegyük és így süssük meg a sajtos zöldség mixet pirulásig. Eközben megfőzzük a tésztát, ami bármi lehet a pennétől kezdve a fussilli-ig. A megpirult fetát és paradicsomokat egy villa segítségével szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot és a főtt tésztát. Buon appetito! / Eat pasta run fasta!
Chocolate Chip Cookies
Van, hogy az események nem a legkedvezőbben alakulnak, ilyenkor szeretünk a régi kedvencek kényelme felé fordulva harmóniát keresni, legyen szó egy szeretett film megnézéséről vagy éppen sütésterápiáról. Kevés dolog van a nap végén, ami olyan jól tud esni mint egy klasszikus csokis keksz, főleg amikor úgy tűnik, hogy az egész világ ellened van és az élet nem fair. Ezen csoda elkészítéséhez sem kell konyhatündérnek lenni.
Hozzávalók:
- 250 g finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 40 g vaj (olvasztott)
- 190 g barna cukor
- 100 g cukor
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 270 g tejcsokoládé
Összekeverjük az alapanyagokat a csoki kivételével, kicsit nyújtjuk a tésztát, majd ha kellően kihűlt a tészta az olvasztott vaj után hogy ne olvassza meg a csokoládé darabkákat, akkor beledolgozzuk azt is. Golyócskákat formázunk, majd 15 percre berakjuk alul-felül sütésbe a 160 fokos sütőbe.
Az otthoni sütögetés nem adja vissza azt az érzést, amikor beülünk egy kávézóba a barátokkal, családdal ünneplünk egy étteremben, vagy kártyázunk egy kocsmában. Kevesebb lehetőség áll a rendelkezésünkre, de az élvezetek így is elérhetőek, csak kreatívnak kell lenni.
Remélem ez a néhány recept valamennyiőtöknek meghozza a kedvét ehhez a (egyeseknek bizonyosan új) időtöltéshez, és segít átvészelni a borongósabb napokat.
1 thought on “Karantétkek”
Comments are closed.