itt-az-igazsag

Itt az igazság!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Senki nem szeretne egyedül meghalni, egyedül leélni az életét, egymaga megélni az élet pillanatit vagy felnevelni a gyerekeket, vagyis senki nem akar magányos lenni. Azonban mindehhez egy társra van szükségünk.

Egy társra, aki ott van a halálos ágyunkon, kezünket fogva és nyugtatva, hogy minden rendben lesz. Egy társra, aki végig kíséri az életünket, mellettünk van a boldog és nehéz pillanatokban is. Segít felnevelni a szerelmünk gyümölcsét, aki elfeledteti velünk, hogy mi is az az egyedüllét.

De senki nem áll a fiatalok elé, hogy „Hallod, szívem. Nem lesz egy könnyű feladat, de azért ne add fel!” Nem figyelmeztetnek bennünket, a visszautasításokra, a veszekedésekre, a sok sírásra, és az egyéb szomorú dolgokra. Mindenki úgy van felkészülve a szerelem megkeresésére, mint az egyik legkönnyebb és legboldogabb feladatra. Hiszen ezt mutatják a TV-ben.

Bemegyünk egy kávézóba, otthon felejtve a pénztárcánkat, de semmi baj, mert a sorban mögöttünk, pont a város leghelyesebb illetője áll, akinek a kedve és a bankszámlája is megengedi, hogy kifizesse nekünk a kávét és az almáspitét. Majd egy kis beszélgetés után, meghív vacsorára is. Majd következő héten jöhet a mozi, azután az első csók, majd első éjszaka, az összeköltözés a házasság és a boldog élet.

itt-az-igazsag2

Vagy a suliban, épp késésben vagyunk az egyik óráról és a nagy rohanásban nem vesszük észre az előttünk álló embert, akiben megbotlunk. De mit ad Isten, az az ember a suli legjóképűbb focistája, aki ráadásul még a tanulmányaiban is túlteljesít. Kis szende lányként nem jutunk szóhoz, ami csak még jobban az egekbe emeli a pasi egóját. Elhív randira, megszenved az apukával, jófiúként viselkedik. Egymásba szeretnek, leérettségiznek, egy egyetemre mennek, összeházasodnak, gyerekeik lesznek és vár rájuk a boldog élet.

Azonban ez csak félig igaz.

Ezekből a sztorikból, kimarad a java. Az a része, ami olyan tökéletessé tesz egy kapcsolatot. Az pedig a minden, de tényleg minden.

A hiszti, a bunkóság, a figyelmen kívül hagyás, a megértés a bocsánatkérés és a megbocsájtás. Ami pedig ezekhez kell az a szenvedély. Kell a szenvedélyes szeretet és a szenvedélyes összeveszés. Az, hogy valakinek olyan fontosak legyünk, hogy arra is kiakadjon, hogy hogyan áll a hajunk, mert azt szeretné, hogy úgy lásson bennünket a világ, ahogyan ő. Tökéletesen.  Aki annyira szeret bennünket, hogy mindenkinek szétkürtöli. Aki támogat olyanban, amihez ő nem ért, de tudja, hogy fontos a számunkra ezért neki is azzá válik.  Megtesz értünk mindent, azért mert szeret, szenvedélyesen. Enélkül a szerelem nem is az. Szeretni lehet valakit szenvedély nélkül, de az nem szerelem. Az egyik legfontosabb alappillére egy kapcsolatnak.

Akit választott a szívünk azt, szeressük szenvedélyesen. A csók, az ölelés, az éjszakák, mit sem érnek akkor, ha csak félig adjuk bele magunkat. Nincs annál jobb érzés a világon, amikor lelkileg érzi az ember azt, hogy valaki mennyire odavan érte. Azért mert olyan amilyen, hibáival és az összes tulajdonságával együtt. Szavak nélkül, a szemen keresztül láthatjuk és érezhetjük a sok törődést, féltést, a jövő terveit. Nem kellenek szavak, csak egy olyan lélekből fakadó pillantás, ami nem evilágból való, hisz olyan tökéletes. Ez is igazolja azt, hogy minden mondás igaz. A szem a lélek tükre, és tényleg!

EZT OLVASTAD MÁR?  PTE ETK – Sportquiz

Ez hiányzik a legtöbb sztoriból. A szenvedély, amikor valaki annyira fontos nekünk, hogy egy nagyobb összeveszésnél sem vet véget a kapcsolatnak, hanem ismeri magát és a párját annyira, hogy tudja, semmi értelme nem lenne az életnek egymás nélkül. Hanem a maguk kis zsörtölődése után meg tudják beszélni a történteket. Persze mindenhol vannak határok, és szabályok, de az igazi szeretet és szerelem, sosem adja fel.

Egy kapcsolatban nagyon sok megértésre és megbocsájtásra van szükség, ugyanis még, ha a lelki társunkkal is vagyunk együtt, ő is csak egy ember, akinek ugyanúgy szüksége van fejlődésre, ő is követhet el hibákat. Néha nehezebb, néha könnyebb, de amíg van kölcsönös szenvedély, szeretet és tisztelet, addig nem szabad feladni. Ha belül érezzük azt, amit kell, sose engedjük el, mert ez nem adatik meg mindenkinek.