Irány a PTE – már applikáción is! – Interjú Győrffy Zoltánnal, a Pécsi Tudományegyetem kapcsolati igazgatójával

Mi a véleményed?
+1
+1
2
+1
1
+1
+1
+1
+1

A középiskolákban nemrég elkezdődött a felvételi időszak. Ez rendkívül sok izgalommal jár, hiszen nemcsak a megfelelő szakot kell kiválasztani és közben felkészülni a nagy évvégi megmérettetésre, de a felvételi eljárás során is számos hivatalos ügyet kell intézni. Az új „Irány a PTE” applikáció készítői pontosan erre a problémára találtak egy szuper megoldást. E heti cikkem interjúalanya Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kapcsolati igazgatója, akit az új alkalmazással kapcsolatban kérdeztem. 

Először is szeretném megköszönni, hogy elfogadta a felkérésemet. Kezdjük talán azzal, hogy kiknek és milyen célból készült az „Irány a PTE” applikáció?

Győrffy Zoltán: Az applikációt legfőképp azon fiataloknak készítettük, akik egyetemi továbbtanulásban gondolkodnak, és ehhez szeretnének naprakész, pontos és jól kategorizált információkat felhasználni. Olyan infókat szerettünk volna egy csokorba gyűjteni, amelyek segíthetnek a továbbtanulási döntésben.

Az applikációban összegyűjtött ismeretek és hírek a PTE különféle karaihoz, képzéseihez és lehetőségeihez kötődnek, így talán könnyebben megismerhető maga az egyetem, valamint az egyetemi központok által nyújtott szolgáltatások, legyen szó kollégiumokról, programokról vagy akár ösztöndíjakról.

Célunk volt, hogy egy könnyen használható platformon keresztül bemutathassuk a PTE sokszínűségét. A fiatalok szűrhetnek az őket érdeklő témakörökre, így nem több honlapról összebogarászva jutnak az őket érdeklő információhoz, hanem első kézből láthatják őket, valamint kevesebb eséllyel maradnak le számukra érdekes és fontos lehetőségekről.

Milyen plusz információkhoz juthatnak az alkalmazást letöltők?

Győrffy Zoltán: Az egyik lényeges pont, hogy itt mindig, mindent megtalálnak és gyorsan elérnek, legyenek azok felvételizőknek szóló specifikus kari programok, események, nyílt napok, de rendszerezve mondjuk el, mi az, amire még érdemes odafigyelni, hogyan juthat be kollégiumba, milyen támogató szolgáltatásokat nyújt az egyetem, vagy akár milyen ösztöndíjakban részesülhet a tanulmányai során. Emlékeztetjük a letöltőket a fontos határidőkre is, amelyek a felvételi eljárásban helyet kapnak, de tesztelhetik tudásukat Pécsről és a pécsi egyetemről, hiszen folyamatosan megújulnak az appos nyereményjátékok is.

Hogyan jutottak el az ötlettől a megvalósításig?

Győrffy Zoltán: A Pécsi Tudományegyetem szeretne mindig nyitni olyan kommunikációs formák felé, amelyek segítségével hatékonyan éri el leendő hallgatóit, ahogy a jelenlegieket is. A beiskolázási tevékenységet segítő ügynökség, a Ferling PR együttműködésével valósult meg az applikáció, ami a tavalyi évben nem volt egyszerű, hiszen a pandémiás viszonyok nem mindig kedveztek a gyors fejlesztésben.

Az alkalmazáson belül lehetőség van egy kis szórakozásra is. Mesélne nekünk a játékok tartalmáról és a nyereményekről?

EZT OLVASTAD MÁR?  A gyógyítás az idő előrehaladtával egyre komplexebb lett – interjú prof. dr. Botz Lajossal

Győrffy Zoltán: Az applikáción jelenleg is fut egy nyereményjátékokkal megfűszerezett ismeretterjesztő kvíz, ezt 4 fordulósra terveztük, két forduló már elérhető. A kérdések értelemszerűen Pécshez, a pécsi egyetemhez, a felsőoktatáshoz, felvételihez kapcsolódnak. Fordulónként is lehet nyerni, mégpedig PTE-s ajándékcsomagokat, míg a végén Fishing on Orfű páros heti jegyeket sorsolunk ki.

Az applikáción lesznek további kari kvízek is, amelyeket az Educatio kiállítás ideje alatt, illetve a január végi, ötnapos Irány a PTE! Kultúrfeszt alatt lehet majd lejátszani.

Fejlesztés szempontjából, vannak jövőbeli tervek, amelyeket addig még nem sikerült megvalósítani?

Győrffy Zoltán: Egyelőre egy olyan verzióval jöttünk ki, amely a legfontosabb funkciókat már tudja, de természetesen már a pótfelvételire is készülünk újdonságokkal. Szeretnénk a játékok, kvízek tematikát továbbfejleszteni, rövidebb, könnyen kitölthető személyiségtesztekkel segíteni az önismeretükben a fiatalokat, ezzel is támogatást nyújtani nekik, hogy kicsit könnyebb legyen meghozni a felvételi döntést.

Folyamatosan fejlesztjük az appot, hogy egyre jobb felhasználói élményt nyújtson, emellett a leendő külföldi hallgatók felé is nyitnánk, az idei év második felében szeretnénk kijönni az angol verzióval, melynek segítségével ők is könnyebben tudnak hozzánk jelentkezni.

Hogy lehet támogatni az appot, és a fejlesztőket? Mit tehet az, akinek van egy ötlete, vagy építő jellegű kritikája, hogyan ér el titeket?

Győrffy Zoltán: Elsősorban azzal támogatjátok, hogy letöltitek! Természetesen bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen fogadunk az iranyapte@pte.hu email címen. Jövőbeni és jelenlegi egyetemisták felé is az a kérésünk, hogy teszteljék az újdonságainkat, az applikációt, vagy az https://iranyapte.hu/ weboldalt, ami szintén novemberben jelent meg. Ha van észrevételük, megjegyzésük, javaslatuk, ne habozzanak jelezni felénk, mert szeretnénk folyamatosan javítani és jobbítani az appon és a weboldalakon is – a vizuálisan inspiratívabb élményt nyújtó iranyapte.hu mellett ott van az informatív felveteli.pte.hu oldalunk is. Emellett az Irány a PTE jelige él a közösségi médiában is, ha az Instagramon vagy Facebookon keresnétek rá felvételis tartalmakra.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Google Play (itt) áruházban és az APP Store-ban is (itt) !