pixa-pecs-never-say-never-sorhaz-egyetemistak

„Hozzuk vissza a szórakozás iránti vágyat!” – interjú Pixával, a mulatós lemezlovassal

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Másfél héttel ezelőtt pénteken újraindult az élet a Pécsi Sörházban: Tóth Dániel György, alias Pixa a NEVER SAY NEVER partin zenéivel felpezsdítette az éjszakát hosszú idő után ismét.


Kósz Bence, a Műszaki és Informatikai Kar Nagykövete interjút készített a sokak által ismert producerrel, amelyből kiderül, hogy valójában mi is a Pixa név eredete, milyen érzés volt együtt dolgozni a világ egyik legismertebb rapperével, és hogy összességében milyen is a székesfehérvári zenész története.

Kezdve az elején, ti mit gondoltok, honnan jött a Pixa név? Nos, Pixát idézve: „ez egy hosszú történet…”
Egészen a gyerekkorig kell visszamennünk, hogy megtudjuk az igazságot. Egymás becézgetése elég gyakori szokás, de ki gondolná, hogy később azt a bizonyos becenevet rengetegen fogják ismerni? A zenélésből fakadóan először a közös focizásról folyton késő Dankó Pistaként emlegették, de az egyik barát dadogása révén ez a Pista először Pipista, majd Pipszi, Pixi és végül a Pixa lett.
Egészen kalandos, nem igaz?

Bence azt is megkérdezte, hogy fellépőként mi a véleménye a Sörház közönségéről, mit lát az erre tévedt bulizó tömegben.

 „A pécsi közösségnek csodálatos zenélni, főleg itt a Sörházban. Már évek óta járok ide, eddig csak jó buliban voltam, nagyon hálás a közönség. Szerintem, aki itt zenélt, az ezt megtapasztalta már, ezért nem hiszem, hogy ez miattam van, ez a pécsiek miatt van, és azok miatt, akik itt tanulnak.”
– hangzott el a DJ szájából.
Pixa azért még hozzátette ezt a jelenre is vonatkoztatva: „Egy időintervallumnak el kell ahhoz telnie, hogy minden újra a régi legyen, avagy közel a régi, de ehhez össze kell tartanunk.”

Ennek ellenére ebben az elmúlt, bulik nélküli időszakban sem az unalommal teltek a zenész napjai, de a „régi, szép időket” emlegetve egy életre szóló élményként őrzi a Snoop Dogg-gal való közös munkáját. A híres rapper megkeresését követően a Pixa által kreált zene megállta helyét és elnyerte a világsztár tetszését, két héten belül már megérkezett a várt szöveg, illetve nem sokkal később a klipp leforgatása is megtörtént Los Angelesben.

„5 percig akkora királynak éreztem magam…” – emlékszik vissza Pixa.

Habár a producer szerint ez inkább az élményről szólt, nem feledkezhetünk meg arról a tényről, hogy a Kis Grófoval, illetve a Rostás Szabikával való kollaboráció eredményei, a „Bulibáró” és a „Csóró” legalább egyszer, ha nem többször megszólal minden görbe estén. Természetesen ezek mögött a nagyjából 3-4 perces számok mögött nem 3-4 perc munka lapul, de abban Pixa is biztos lehet: megérte ezért a szenvedélyért küzdeni.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy miket mesélt még a közkedvelt előadó, akkor feltétlenül nézd meg a videót, amely a teljes beszélgetést tartalmazza:

Vess egy pillantást a rövidebb összefoglalóra is: Pixa: Eddig csak jó buliban voltam, ez a pécsiek miatt van!