Interjú Kusnyér Annával, a 2019-es PTE hangja második helyezettjével

Mi a véleményed?
+1
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1

Kusnyér Anna, a PTE Művészeti kar harmadéves, magánének szakos hallgatójának előadói estje, október 21-én lesz a Trezor Rendezvényházban. Ezzel kapcsolatban kerestem meg Annát és tettem fel neki pár kérdést.

Hány évesen kezdtél el zenét tanulni?

Kusnyér Anna: 7 éves koromban kezdtem el énekelni és zongorázni. A zenetanulás azóta is tart folyamatosan, soha nem hagytam ki, nem volt szünet.

Hogyan és mikor döntötted el, hogy az énekes pályát választod?

Kusnyér Anna: Igazából ez nem volt egy tudatos döntés, mindig efelé húzott a szívem, hogy olyan dolgokat csináljak, ami ezzel kapcsolatos. Tehát nem volt olyan, hogy mondjuk 13 évesen eldöntöttem, hogy én énekesnő akarok lenni. Én csak igyekeztem olyan helyzetben lenni, vagy olyan helyzetbe hozni magam, hogy mindig erről szóljon az életem. Aztán most felnőttként nyilván tudatosabban él az ember, hiszen vannak céljai. A céljaimat pedig úgy tűzöm ki, hogy ezzel a pályával, ezzel a szakmával legyen kapcsolatos.

Az egyetemi tanárok hogyan viszonyulnak ahhoz, hogy nem csak a klasszikus zenében mutatod meg a tehetséged?

Kusnyér Anna: Szerintem nekem szerencsém van, mert az én tanáraim nagyon pozitívan állnak hozzá és nagyon támogatóak. Alapvetően azt gondolom, hogy egy tanár és egy hallgató között fontos a bizalom. Mivel már az elején tisztáztuk, hogy nekem ez fontos és ez az életem része, így később nem lett belőle probléma.

Melyek azok a műfajok, amik számodra sokat jelentenek?

Kusnyér Anna: Nem tudnék kiemelni egyet, mert mindegyik hozzám adott valamit az életem során. A klasszikus nagyon jó szakmai alapokat, a jazz az ilyen végtelen élvezeti forrás, funkyval is foglalkoztam, mert volt egy olyan zenekarom. Az is egy nagyon szép fejezet volt az életemben. Szóval minden stílushoz tudnék valamit hozzáfűzni, hogy ezt éppen miért szeretem, hogy ez miért áll közel hozzám. Kiemelni pont ezért nem tudnék egyet sem belőle.

Ugye október 21-én lesz az előadói ested, beleláthatnánk kicsit az est repertoárjába?

Kusnyér Anna: Nagyon vegyes lesz a felhozatal. Lesz sok Cserháti, mert azt gondolom, hogy Cserhátival mostanában nem foglalkoznak eleget. De lesz Norah Jones, lesznek Disney dalok is, persze átírva, a megfelelő formációra igazítva. Aztán lesz filmzene, lesz egy kis Aretha Franklin, Etta James. Egy érzelmi hullámvasút lesz az egész.

EZT OLVASTAD MÁR?  „ Ha akarunk, ha nem emlékezni fogunk erre az évre, de ha már emlékszünk, akkor emlékezzünk,kicsit elviccelve, hiszen ezek vagyunk mi, ilyen az MK”- interjú Csordás Erikával és Hoffer Frigyessel a PTE Művészeti Karának 2020-as programairól és eMléKnaptáráról

Balásy Szabolcs, aki majd a szakmai hátteret biztosítja az esthez, így nyilatkozott rólad: „Színésznő és énekes. Színes és izgalmas előadó, csapongó és egyszerre mély zenei érzelmek közvetítésével megáldott társas alkat, született előadóművész-lélek, kinek kenyere a humor, élete a muzsika, otthona a színpad.” Mikor volt olyan, hogy színésznőként is szerepeltél a színpadon, nem csupán énekesként?

Kusnyér Anna: A középiskolás éveim alatt és utána még az egyetem előtt volt egy köztes időszak, amikor kifejezetten csak színházaztam Veszprémben, a Petőfi színházban. Voltak szép feladataim, például az első főszerep, amit játszottam, Vitay Georgina szerepe volt az Abigélben. Játszottam a My Fair Lady-ben Eliza Doolittle-t, az volt a második főszerepem, az szintén nagyon szép feladat volt. Nehéz volt, de kollégáim voltak Esztergályos Cecília, Szombati Gyula, akiknek a segítségével nyilván jóval közelebb kerültem a megvalósításhoz. Illetve természetesen Bálint András is, aki rendezte. Szóval ezalatt az időszak alatt szerettem ott lenni a színháznál, de tovább kellett lépni.

2019-ben második helyezést értél el a PTE hangjában. Milyen elvárásokkal, illetve milyen gondolatokkal a fejedben léptél ott színpadra?

Kusnyér Anna: Az is egy nagy feladat volt számomra. A körülmények nagyon profik voltak, kezdve onnan, hogy a Szabolcs hozzáállása a felkészülési folyamathoz, maga a színpadi környezet, a technika, a zenekar az emberek. Minden körülmény adott volt ahhoz, hogy megtapasztalhasd, hogy milyen, amikor ezt nagyban csinálod. Akkor azért egy kicsit megijedtem, hogy most ki kell állni. Ugyan évek óta állok színpadon, de azért mégiscsak sokkal másabb élmény volt. Kicsit ijesztő is volt, de sokat lehetett tanulni a helyzetből. Összességében úgy gondolom, hogy a PTE Hangja egy kiváló lehetőség arra, hogy valaki ezeket az álmait, vágyait kipróbálhassa, illetve saját magát is, hogy valóban el tudja-e magát képzelni ebben az egészben.

Mindenkit várunk tehát sok szeretettel október 21-én, szerdán, 19:00 órakor a Trezor Rendezvényházban, Kusnyér Anna előadói estjén!

Mayer Áron

Kiemelt kép forrása: trezorpecs.hu

1 thought on “Interjú Kusnyér Annával, a 2019-es PTE hangja második helyezettjével

Comments are closed.