kovacs-betti-pte-etk-hok-interju-evertekelo-2020-pecsi-egyetemistak

Interjú Kovács Bettinával, a PTE ETK HÖK Elnökkisasszonyával

Mi a véleményed?
+1
3
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Az Egészségtudományi Kar csakugyan, mint a PTE további karjai, sok nehézségen és újdonságon ment keresztül a 2020-as évben. Nálunk, az ETK esetében annyival több változás történt, hogy a 2020-21-es tanévet már egy új HÖK elnökkel, maga személyében Kovács Bettinával kezdtük. Felkértem tehát  ügyvivő Elnökkisasszonyunkat egy interjúra, amely olvasása közben kicsit jobban beleláthatunk, mi is zajlik az ETK színfalai mögött. 

Kedves Betti, elsősorban bemutatkoznál kedves olvasóinknak, és mesélnél magadról pár dolgot, mióta vagy a HÖK részese?

Kovács Betti: Kovács Bettina vagyok, jelenleg negyedéves gyógytornász hallgató. A Hallgatói Önkormányzat és az általa végzett munka már tanulmányaim elején, a Gólyatáborban felkeltette az érdeklődésemet. A 2017-es tanév megkezdését követően az évfolyamfelelősi pozíció betöltésével kerültem közelebb a Hallgatói Önkormányzatunkhoz, majd rövidesen a Hallgatói Önkormányzat küldöttgyűlési tagjává választottak. 2018-ban nyújtottam be pályázatom mentor pozícióra a HÖOK felé. Ezt követően másfél évig elnökhelyettesként tevékenykedtem a Hallgatói Önkormányzatban, jelenleg pedig az ügyvivő elnöki pozíciót töltöm be. 

Egy igen szokatlan helyzetben vagy, mivel ahogy említetted, a hivatalos megnevezésed ügyvivő elnök. Mit jelent ez pontosan, és jár-e valami plusz feladattal? Illetve mi volt az az ok, ami végett elvállaltad ezt a felkérést? 

Kovács Betti: Ugyanannyi feladatkörrel rendelkezem, mint az előző HÖK elnök, illetve más karok elnökei. A megnevezésem csupán annyiban más, hogy a részönkormányzati elnököket elsősorban a hallgatóság választja meg. A járványügyi helyzetre való tekintettel a választásokat hagyományos formában nem lehetett megtartani 2020-ban, így az EHÖK Küldöttgyűlése által kerültem megválasztásra még a szemeszter elején. Lényegében ennyit jelent az ügyvivő elnök kifejezés. A teendők mennyiségét viszont nem befolyásolja. Ami végett vállaltam ezt a felkérést, az túlnyomórészt az miatt volt, mert személyiségemből fakadóan szeretek segíteni másoknak, ugyanakkor szeretem aktívan tölteni az egyetemi éveimet is. Egy percig sem bánom, hogy ezen a vonalon indultam el annak idején, hiszen ha egyszer véget érnek ezek a szép egyetemi évek, jó szívvel fogok emlékezni erre az időszakra.

Milyen volt a 2020-as év, és mit remélsz 2021-től, mint az ETK elnöke?

Kovács Betti: 2020 egy nagyon nehéz év volt mindenki számára. Nagyon elszomorító volt, hogy a szeptemberben létrehozott új csapatunkkal nem volt lehetőségünk semmilyen kisebb-nagyobb volumenű rendezvényt létrehozni, pedig mindenki szemében ott csillogott a remény, az új elképzelések és az akarat vágy, hogy egy színesebb és eseménydúsabb évet tudjunk rendezni a gólyáknak és a felsőbbéveseknek egyaránt. Továbbá rengeteg tervünk és ötletünk van a jövőre nézve, így hát bízom abban, hogy 2021-ben fel tudjuk lendíteni a hallgatói életet karunkon. Úgy vélem, a vakcinák beoltása már egy nagy lépés a normál életbe való visszarázódás felé, így a gólyatábor szervezését már most megkezdtük, illetve az évek óta megrendezésre kerülő Tavaszi Fesztivál is tervben van. Ezek mellett pedig olyan rendezvényeket is felírtunk a programtervünkbe, amikről szívből remélem, hogy napvilágot láthatnak a jövőben.

Melyek azok a dolgok, amiket nagy örömmel csinálsz, a kedvenceid, és melyek azok, amiket mindig utoljára hagysz?

EZT OLVASTAD MÁR?  Legyél Te is hallgatói képviselő!

Kovács Betti: Mivel tanulmányaim kezdete óta közel áll a szívemhez a Hallgatói Önkormányzat, így nem tudok kiemelni külön jó vagy rossz dolgokat. Nagy örömmel belefognék a csapatommal az első rendezvényünk megszervezésébe, amint véget érnek a korlátozások, és minden visszakerül a megszokott kerékvágásba, ennek neki is látunk. A határidőkhöz mindig tartom magam, így általában azt a teendőt veszem legelőre, amelyiknek a határideje sürgetőbb. 

Hogyan hat az elnöki pozíciód a magánéletedre?

Kovács Betti: Érzem, hogy több a felelősség a vállalom. Vannak könnyebb-nehezebb napok, de mégis örömmel tölt el, hogy én tölthetem be ezt a tisztséget. Egy nagyon jó csapat tagja lehetek, így ha elakadok, mindig segítő kezet nyújtanak a munkatársaim. Ezenkívül szerintem teljesen össze lehet egyeztetni az elnöki teendőket a magánélettel. Minden a megfelelő időmenedzsmenten múlik. Meg kell találni az egyensúlyt a munka és a magánélet között. 

Köszönöm Bettinek, hogy elvállalta az interjút. Sok hasznos dolgot tudhathattunk meg az Egészségügyi Kar működéséről, illetve azt, hogyan is mennek a dolgok. Reméljük, hogy az idei évben már több programot sikerül kipipálnunk a teendőink között, és együtt tudjuk megszépíteni egyetemi barátaink életét, és olyan varázslatos éveket varázsolni, amely unokáinkat is érdekelni fogja.

Kiemelt kép: PTE ETK HÖK facebook videó

1 thought on “Interjú Kovács Bettinával, a PTE ETK HÖK Elnökkisasszonyával

Comments are closed.