Vörös Kornél

Vörös Kornél vagyok, a PTE BTK anglisztika szakos hallgatója. A Pécsi Egyetemisták Magazinjához az írás szeretete miatt csatlakoztam. Egy remek lehetőséget láttam benne mind az egyetemi évek alatt, mind a jövőre nézve, ugyanis titkon dédelgetett álmom, hogy újságíró legyek. Sokan kérdezik tőlem, akkor miért nem kommunikáció szakra jelentkeztem. Ennek nagyon egyszerű oka van. Az írásnál van két még nagyobb szenvedélyem, ami az angol- és francia nyelvek. Az álmom pedig az Amerikai Egyesült Államok, azon belül minden. Tehát nem volt kérdés, hogy angolul szeretnék tanulni, hogy ennyivel is közelebb kerüljek ahhoz az országhoz. Nem titkolt vágyam pedig kijutni oda, és ott élni.

Egyik hobbim a biciklizés, napi 15-20 kilométereket tekerek le tavasztól őszig. Természetesen a játékokat sem vetem meg, egyik kedvencem az Overwatch. Szeretek továbbá olvasni, Nicholas Sparks romantikus regényeit és filmjeit egytől egyig imádom.

Marcaliban születtem, ott is jártam gimnáziumba. Emlékszem, amikor a kisvárosomból először Pécsre értem, nem tudtam semmit sehova tenni. Előtte még nem jártam itt. Én még soha nem láttam ennyi embert egy helyen élőben. A sok külföldi diák látványa, a nagy nyüzsgés, hirtelen azt sem tudtam, merre induljak. Nemsokára elég rutinosan jártam-keltem, és a gyalogosan megtehető távokat amint lehetett, magamévá tettem.

Hogy miért Pécs? Először nyomozó akartam lenni, de a reál tantárgyak egyáltalán nem mennek, így azt az ötletet elég gyorsan el kellett hessegetnem. Utána második ötlet természetesen az angol volt, na de hol? Legközelebb Pécs volt, és mivel a szüleimnek van kötődésük ide, nem volt több kérdés. Rengeteg barátot és ismerőst szereztem itt, egyáltalán nem bántam meg a döntést, tetszik a város, mostanra már szinte pécsinek érzem magam.

Remélem, írásaimmal nagyban hozzá tudok járulni a Pécsi Egyetemisták Magazinjának sikeréhez.