Vlasics Bálint

vlasicsbalint-impresszum

Sziasztok!

Vlasics Bálint vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi karának, valamint a Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar földrajz–történelem osztatlan szakos hallgatója. Azért ezt a szakirányt választottam, mert meglátásom szerint a földrajzban és a történelemben megtalálhatóak mindazon ismeretek, amelyek körbevesznek bennünket mindennapjaink során. Úgy vélem, hogy ezek tudatában sokkal nagyobb rálátásra tehetünk szert a világ történéseivel, változásaival kapcsolatban.

Szabadidőm nagy részét szeretem kint tölteni a természetben, sétálni Pécs középkori belvárosának szűk utcáiban, tágas terein, vagy éppen rejtett helyeket felfedezni a mecseki erdőségekben. Számomra ez jelenti igazán a teljes kikapcsolódást egy-egy nehéz nap után, emellett úgy vélem, hogy ilyen túrákon lehet igazán megszemlélni, értékelni az épített, velünk élő örökségünket. Emellett szeretek olvasni és zenét hallgatni is.

Úgy érzem a PTE egy nagyszerű hely, ahol mindenki szabadon ki tud bontakozni abban, ami kellőképpen érdekli őt. Pécsen mindenki megtalálhatja számításait, hiszen rengeteg lehetőséget és esélyt rejt magában ez a város. Mindezek által egy nagyszerű közösség is az egyetem, ahol a számtalan lehetőségek mellett igazán klassz baráti körök jöhetnek létre, melyek meghatározhatják egész életünket.

Éppen a pécsi egyetem adta lehetőségek miatt szerettem volna csatlakozni a Pécsi Egyetemisták Magazinjához. Az írás ugyanis már régóta a legfőbb érdeklődési köreim közé tartozik, így nagyszerű lehetőségnek éreztem csatlakozni a magazin szerkesztőségéhez, amely egy nagyon színes, sokrétű, folyamatosan bővülő csapat, ami naprakész anyagokkal jelentkezik minden alkalommal. A magazin cikkein túl számos történeti kutatómunkában is tevékenykedem az egyetem berkein belül.

Örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, s remélem, hogy írásaim számos ismeretanyaggal gazdagíthatják az Olvasóinkat.