Varsányi Dorka

varsanyi-dorka1

Varsányi Dorka vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Sport- és rekreációszervezés szak végzős hallgatója. A sport kicsi korom óta meghatározó része az életemnek élsportoló múltamnak köszönhetően. Alpesi síversenyző voltam 13 éves koromig, magát a sportágat két- és fél évesen kezdtem el megtanulni, azonban családi okok miatt abba kellett hagynom a versenyzést. Emellett windsurf versenyeken is részt vettem szintén 13 éves koromig, majd nyolc év kihagyás után ismét deszkára állhattam idén nyáron.

A két sportág közül a síelés élvez nálam prioritást, melyet csupán hobbi szinten folytathatok, azonban oktatóként is élvezhetem a havas tájakat. Középiskolai tanulmányaimat színházi táncosként végeztem Budapesten, ez a képzés önmagam megtalálásában segített leginkább. Számos táncstílust elsajátíthattam, a klasszikus baletten keresztül a néptáncon át, ezen kívül neves budapesti színházak színpadára is állhattam. Így a tánc és a sport felé fordított alázat állandósult az életemben. Vidéken szerettem volna továbbtanulni önállósodás céljával, így Pécsre esett a választásom, melyet egy percig sem bántam meg. Hiányozni fog a pécsi egyetemista élet, miután befejeztem az itteni tanulmányaimat.

Az egyetemen belül a Pécsi Egyetemisták Sportért Egyesülete aktív tagja vagyok, ahol ultimate frisbee-t sportolok. Szabadidőmben a két fő sportágam mellett lehetőségek szerint jógázom; táncolok; biciklizem; vitorlázom; sorozatfüggő jellemem lévén sorozatot nézek; valamint írással tevékenykedem. Kezdetekor vers-, és novellaírással igyekeztem kifejezni magam, – holott extrovertált személyiség vagyok, mégis írásban könnyebben kommunikálok- majd a későbbiekben a slam poetry és a szabadversek megszállottja lettem.

Ezért is jelentkeztem a magazinhoz, hogy írásaimmal motiválni tudjam azokat a hallgatókat, akik keresik önmagukat, vagy esetleg sosem foglalkoztak nagy vonalakban fizikai aktivitásokkal. Bármi kérdés merülne fel az olvasókban írásaimmal kapcsolatban, nyugodtan megkereshetnek. Továbbá az új cikkötletekre nyitott vagyok! Jó érzés egy kicsit Carrie Bradshaw bőrébe bújni, remélem írásaim sokak tetszését elfogják nyerni a későbbiekben. „Bizony, van úgy, hogy nem az utazás a lényeg, hanem a végállomás.” -Szex és New York c. sorozat.

Varsányi Dorci sztorijai
Varsányi Dorci sztorijai
2020
2020-10-03

Varsányi Dorci csatlakozik a Pécsi Egyetemisták Magazinjához

varsanyi-dorci-felvetelt-nyert

Kicsit aggódom. Sosem osztottam meg másokkal írásaimat, verseimet, naplóbejegyzéseimet. Minden érzésemet szerettem írásba foglalni, s ezzel megőrizni azokat. Viszont ez a szerkesztői állás hatalmas változást fog hozni az életemben. Ugyanis nem csak, meg fogom osztani az írásaimat másokkal, de a világháló birtokába kerülnek. Kihívásnak érzem ezt, illetve biztosan azon fogok végig agyalni, hogy cikkeim elfogják-e nyerni az olvasók tetszését. Másfelől meg várom, hiszen az egyetemünk magazinjának a tagja lettem! Alig várom a szerkesztőtársaimmal való közös munkát, és remélem a leendő olvasóimat is meg fogom tudni szólítani!

Preloader