Telegdy Blanka

telegdyblanka-impresszum

Sziasztok!

Telegdy Blanka vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakos hallgatója. 2019-ben nyertem felvételt az egyetemre és azóta is örömmel tölt el, hogy pécsi egyetemistának vallhatom magam.

Korábban a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában – vagy ahogy mindenki ismeri, a „Babitsban” – tanultam. Ekkor döntöttem el, hogy joghallgatóként szeretném folytatni tanulmányaimat. A PTE-t jelöltem első helyen, mert véleményem szerint Pécs egy rendkívül gyönyörű és barátságos város. A tárgyaim már első szemeszterben felkeltették az érdeklődésemet, így bátran kijelenthetem, hogy megtaláltam a nekem való hivatást. Legjobban a büntetőjog és az azzal kapcsolatos tudományágak foglalkoztatnak, mint a kriminológia és a kriminalisztika. Diák éveimet követően is ezekkel a területekkel szeretnék foglalkozni.

Szabadidőmben sokat sportolok: tíz évig társas táncoltam, illetve kipróbáltam a hiphop-ot, majd később magával ragadott a konditermi edzés világa, melyet főként a páromnak köszönhetek. A testmozgáson kívül időmet valamilyen kreatív tevékenységekkel vagy zenehallgatással töltöm. Extrovertált személyiségemnek köszönhetően rendszeresen járok társasági eseményekre vagy szervezek programot a barátaimmal. Folyamatosan szeretnék emberek között lenni és mindig le kell foglalnom magam valamivel.

Azért jelentkeztem a Pécsi Egyetemisták Magazinjához, mert a szaktársaim megismerését követően szeretnék egy nagyobb, színesebb közösség tagjává válni, új emberekkel találkozni az egyetem minden pontjáról. Régóta közel áll a szívemhez az irodalom, illetve szeretek új dolgokat megismerni, ami egyértelművé tette számomra, hogy ki kell próbálnom magam, mint szerkesztő. Papírra, vagyis internetre vetett gondolataimmal, ezáltal én is alkothatok valami maradandót, amit a későbbi hallgatók is elolvashatnak. A sporton és a művészeteken kívül komolyabb témakörökkel is szeretnék foglalkozni, valamint igyekszem minél izgalmasabb interjúkat készíteni nektek.

Jó olvasást kívánok!

Telegdy Blanka sztorijai
Telegdy Blanka sztorijai
2021
2021-04-02

Blanka a Pécsi Jogi Kar hallgatója és mostantól a Pécsi Egyetemisták Magazinjának egyik új szerzője!

telegdyblanka-sztori

Izgatottan várom, hogy írásaimat megtekintsék az olvasók. A járványhelyzet enyhülése után remélem, hogy a kollégáimat személyesen is megismerhetem.

 

Preloader