Szabó Zsolt

szabo-zsolt-impresszum-kiemeltkep

Szabó Zsolt vagyok, Székesfehérváron élek. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem műszaki, és informatikai kar televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzésére (FOKSZ) járok . Korábban egy kereskedelmi és vendéglátóipari szakközép iskolába jártam, ahol vendéglátást tanultam, azonban nem találtam meg a helyem, így a szakmaváltás mellett döntöttem. Mikor először felmerült bennem a felsőoktatásba való jelentkezésnek a lehetősége, ismerőseim, és barátaim közül szinte mindenki Budapestet javasolta, Székesfehérvárhoz való közelsége miatt. De én ki akartam szabadulni abból a városból ahol közel 20 évet éltem és valami újra vágytam, és  végül a Pécsi Tudományegyetemet jelöltem meg. Szakokat tekintve alapvetően két területet vázoltam fel magam előtt.

Mindig is érdekelt az újságírás, azon belül a sportszakírás, mert a látványsportágak mellett(kosárlabda, futball, jégkorong) mellett az autósport világát is napi szinten figyelemmel kísérem, így a MIK-en a Televíziós Műsorkészítést jelöltem meg. Mivel korábban kosárlabdáztam, és érdekelt az edzősködés, ezért a TTK-n a kosárlabda szakedző szakot jelöltem meg. Életemben először pont az edzői felvételinek a napján jártam Pécsen, és amennyit láttam belőle, illetve maga a Pécs felé vezető út is lenyűgözött. Végül úgy hozta a sors, hogy a Műszaki Karra vettek fel televíziós műsorkészítőnek.

A karon már a gólyatáborban is megtapasztaltam, hogy az a jelmondat amit skandáltunk hogy „PTE=Család!” egyáltalán nem csak marketingszöveg, hanem tényleg valóban egy nagy egyetemi városban érezheti magát az ember „családtagként” . A szakon mindenki megtalálhatja azt a területet a filmművészettől, az újságírásig ami a szívéhez közel áll a médiában. Én alapvetően úgy érkeztem a szakra hogy újságírással és fotózással szeretnék foglalkozni, és úgy érzem megfelelő szakmai segítséget kaptam ezen a két területen az oktatóink részéről. A képzés nagyon gyakorlatorientált, és az általános tapasztalatom az, hogy mind gólyák, mind a felsőbb éves hallgatók is ezt emelik ki  a legjobban, és a tanáraink pozitív hozzáállását.

A karon belül korábban kari nagykövetként részt vettem a kar online felületeken történő reklámozásában, illetve  szakon belül a televíziósok megbízott szakképviselője vagyok.  Hobbijaim közé tartozik a kerékpározás,kosárlabdázás, sportesemények látogatása.

Szabó Zsolt sztorijai
Szabó Zsolt sztorijai
2020
2020-10-05

Egy újabb MIK-es hallgatóval bővült csapatunk!

szabo-zsolt-elso-sztorija

A PEM egy nagyon jó kezdőlépés lehet azoknak, akik esetleg komolyabban gondolják azt hogy újságírók legyenek, vagy csak szimplán azoknak, akik szeretnek írni. Régóta vártam egy ilyen lehetőségre, hogy gyakorlatban kipróbáljam azt milyen szerkesztőnek lenni egy magazinnál. Ráaldásul ezt az egyetem kötelékében tehetem meg, így lehetőségem nyílik barátokat szerezni, kapcsolatokat építeni.

 

Preloader