Rónoki Bertalan

ronoki-bertalan-impresszum

Rónoki Bertalan vagyok a Pécsi Tudományiegyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi kar szociológia BA képzésének hallgatója. A PTE EHÖK Magazinjának, a PTE BTK kari lapjának a PécsiBölcsésznek és a Pécsi Egyetemisták Magazinnak egyik szerzője vagyok.

Második generációs pécsi lakos vagyok engem már ide kötnek a gyökereim. Pécs nekem az underground, a kultúra és történelem egyik legütősebb koktélja Magyarországon. Mikor a felsőoktatásba jelentkeztem egyértelmű volt számomra, hogy ez a több száz éve működő tudományi egyetem lesz az első helyen.

Szociológia szakos hallgatóként fontos számomra az elemzés és a részletek alapos megfigyelése. Egyik első beadandó dolgozatomnál még megkaptam azt a kritikai véleményt az egyik oktatómtól, hogy túlságosan újságíró szerűen írok a témáról. Ezek után gondolkodtam el a kari lap nyújtotta lehetőségeken. Majd a Kommunikáció és Médiatudományi kar MA képzésére is ebben a szellemben adtam le a jelentkezésemet.

Pécsi Egyetemisták Magazinja: Számomra egy új kihívás, mivel korábba nem volttam rendszerességre kényszerítve, most viszont új lehetőségként ezt is megkaptam, hogy kipróbáljam magam az állandó megújulás és friss témák keresése között. Alapvetően eddigi fő témáim a pécsi civil tevékenységek és programok, illetve a kultúra volt, főképp a kortárs irodalom terén. Szeretném ezt a vonalat erősíteni ebben a magazinban is.