Maller Kincső

maller-kincso-impresszum-kiemelt

Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik teljes bizonyossággal tudták, mik akarnak lenni, ha nagyok lesznek… Az én esetemben azonban sok-sok „A” „B” „C” terv létezett a pályaválasztásomat illetően. Végül egy szakváltást követően a pszichológia mellett döntöttem, amit nem bántam meg, sőt idén szeptemberben kezdem a mesterképzést szociál-szervezet specializáción. Egyelőre még a jövőre bíznám, hogy a szervezetek irányába visz e majd az utam, vagy egy éles kanyarral a sportpszichológia mellett kötök ki. Az alapképzésem során módom nyílt állami gondozásban élő gyermekek körében tevékenykedni önkéntesként. Itt testközelből tapasztalhattam meg, hogy mennyire fontos szerepe van egy gyermek életében csupán annak a ténynek, hogy elérhető-e számára egy követhető minta, akár életmódvezetés, pár- vagy pályaválasztás területén. A későbbiekben szeretnék ezzel mélyrehatóbban is foglalkozni.

Ám nem voltam mindig ilyen céltudatos… Emlékszem, azon a bizonyos első év előtti augusztusban, mielőtt a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára kerültem, még mindig kételkedtem abban, hogy mindez velem történik és tényleg Budapestről egy másik városba fogok költözni, méghozzá kollégiumba és teljesen egyedül. Gombóccal a torkomba utaztam le első nap, de kis idő sem kellett és máris szívembe zártam Pécsett. Pécs az a város, ahol mindig ismerős egyetemista arcokba botlik az ember akármerre jár, és minden sarkon lehet egy jó kávét kortyolni. A kedvenc utcámon, a Király utcán végig sétálva pedig találkozhatunk a Pécsi Nemzeti Színházzal is, ami újra és újra megújulva színes repertoárral várja a kíváncsi érdeklődőket. Bérletesként megtalálhattok engem is a nézők között, de még gyakrabban a terem-és strandröplabda pályákon, ugyanis kicsi korom óta röplabdázom.

Mindezek mellett pedig nem véletlenül olvassátok most a bemutatkozómat. Mindig is egy olyan támogató szerkesztőségi csapathoz akartam tartozni, ahol biztonságos közegen belül próbálhatom ki magamat az újságírás területén. Idén csatlakoztam a Media Iuris csapatához és alig várom, hogy hétről-hétre, témáról-témára bizonyíthassak, és megvalósítsam azt, ami mindig is elsőként szerepelt a bakanslistámon, az írás.

Maller Kincső sztrijai
Maller Kincső sztrijai
2020
2020-09-06

Kincső a pécsi bölcsészkar hallgatójaként csatlakozik hozzánk!

mallerkincso-elso-sztori

Izgatott vagyok, hogyan tudok majd megbirkózni a rám váró feladattal. Remélem, megtalálom mindig azokat a cikk, illetve interjú ötleteket, amelyek az olvasók számára érdekesek lehetnek és mindeközben hű maradhatok önmagamhoz, illetve hiteles a téma kapcsán is. Alig várom, hogy bizonyíthassak!

 

Preloader