Lengyel Zsanett

lengyel-zsanett-impresszum-kiemelt

Lengyel Zsanett, a PTE-BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza vagyok, végzettségemet tekintve kommunikációs szakember (DE), valamint design-és művészet teoretikus (MOME). A Debreceni Egyetemen kezdtem felsőfokú tanulmányaimat 2015-ben, majd utána a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytattam mesterképzésen: mindkettő intézményt szerettem, sokat köszönhetek nekik. Ellenben doktori tanulmányaim helyszínéül a PTE-t választottam, melyet nem bántam meg. A város kellemes, az egyetemi képzés színvonalával elégedett vagyok. Kutatásaimat elsődlegesen a színház és a kultúratudomány területén végzem, számos művészeti folyóiratban publikáltam már és immáron 6. éve rendszeresen mutatom be kutatási eredményeimet konferenciákon, tanulmányokon keresztül. Szeretem a konferenciákra való készülést és azt, amikor hosszas, fárasztó munkával létrejön egy nyilvánosság elé tárható szöveg. Hiszem, hogy a folyamatos kíváncsiság, és a variábilis diszciplínák megismerése erősíti, sőt támogatja a komplex látásmódot, mely egy-egy kutatási téma hasznára is válhat. Elsődleges színházi területem a Krétakör Színház korszakainak, előadásainak vizsgálata, de emellett a képzőművészet, a poszthumanizmus és a táncszínház is érdekel a színházi szakma összefüggésében. Egész korán – 18-19 éves koromban – határoztam el, hogy az egyetemi lét és a tudományos munka (kutatás) komolyabban érdekel. Ezzel összefüggésben számos egyetemi képzésben bővítettem, valamint bővítem jelenleg is a tudásomat más egyetemeken (jog, valamint design-és művészetmenedzsment szakok).

A PEM esetébe a kultúra különböző szegmenseit felölelő témákról szeretek írni, továbbá gondolatokat megosztani az olvasókkal. Kedvenceim a kiállítás és film ajánlók, valamint a kritikák. Pécs szerencsés város a kultúra szempontjából, hiszen megvalósulnak progresszív kiállítások és érdekes színházi előadások is. Mivel korábban nem tanultam Pécsett, számomra is új a város és a pécsi egyetemista lét. Természetesen ezzel tudom, nem vagyok egyedül, így igyekszem a saját „pécsi kulturális felfedezési kalandomon” keresztül másoknak is segítséget nyújtani, hova érdemes kiállításra, színházba, kulturális eseményekre járni a városon belül. Meggyőződésem, hogy múzeumba és színházba járni igazán izgalmas és mindig újszerű tud lenni, így ezt a lelkesedést igyekszem közvetíteni a PEM-re írt cikkeken keresztül.

Lengyel Zsanett sztorijai
Lengyel Zsanett sztorijai
2020
2020-09-28

Zsanett a BTK csapatát erősíti!

lengyel-zsanett-sztori-elso-pem
Izgulok és természetesen örülök, mert ugyan én nem a graduális képzésben veszek részt, viszont friss PTE-s hallgatónak számítok, így mindenképpen szerettem volna a diáksággal is megismerkedni. Illetve megkönnyebbülést is érzek, hiszen ezáltal folytathatom a korábbi egyetemeimen folytatott hasonló tevékenységet, és írhatok a tudományos igényű munkák mellett kevésbé száraz szövegeket olyan témákban, melyek mint fiatal egyetemista felnőtt engem is érintenek és érdekelnek.

 

Preloader