Kum Dominik – az ETK arca

kum-dominik-impresszum-kiemelt

Kum Dominik, mentőtiszt hallgató, vízimentő és még a Pécsi Tudományegyetem – Egészségtudományi Kar, Hallgatói Önkormányzatának IT referense is. Huszonkét évesen, már pár esztendeje hallgatom a sürgősségi betegellátás tudományát. Nagykanizsán jártam szakgimnáziumba, ahol imádtam a tanáraimat, de a mechatronikai mérnök szakirány nem vonzott.

A 2014-es nyáron lettem vízimentő, ahol már belekóstolhattam egy kicsit a „sürgős szükség” ízébe. Azóta is minden nyáron aktívan részt veszek a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egyesület működésében, mind a mentésszervezésben diszpécserként, az oktatásban oktatóként és olykor a strandon is vízimentőként. Mindig is bűnügyi nyomozó szerettem volna lenni, de sajnos a térdműtétek úgy gondolták, hogy ez nem így lesz. Bele vagyok szerelmesedve a kéklámpába, szirénába és az egyenruhába. Mentőtiszti pályára tévedtem.

Mikor elkerültem Pécsre, rögtön megfogott a mediterrán hangulatú Sopianae. Imádom, hogy nyüzsgés és élet vesz körül. Rengeteg emberrel megismerkedtem és nagyon jó kapcsolatokat szült nekem a pécsi lehetőségtenger. Hallgatóként rengeteg Hökös rendezvényen részt vettem, aminek előnye, de természetesen ugyanúgy hátránya is volt. Nálunk a kari- és Hökös rendezvények, ahogy én láttam, csúcsminőségben voltak elképzelve és megvalósítva, így nehéz volt nekik ellenállni. Minden percük egy csoda volt, rengeteg élménnyel gazdagodtam. Idővel bekerültem a Hallgatói Önkormányzathoz, ahol apróbb feladatok ellátásával tudtam segíteni hallgatótársaimat. Először szervezőként, majd Speaker-ként vettem részt a gólyatáborunkban. Hatalmas élmény volt. Ott jöttem rá, hogy imádok dumálni és több pozitív visszajelzést kaptam a stílusomról, mintsem negatívat. Egyre több felkérés érkezett felém, hogy legyek én a rendezvény műsorvezetője, vagy éppen a bulik ordibátora. Természetesen mindig az IGEN választ adtam. Felemelő érzés megalapozni egy jó hangulatúra kikerekedő bulit, no meg persze az is, ha néha nevetnek a poénjaimon. Négy év után (jelenleg) az IT referensi pozíciót töltöm be a jelenlegi HÖK csapatban. Jelentkeztem a Pécsi Egyetemisták Magazinjához az egyetemi karom „arcának”, hiszen mint már írtam, imádok dumálni.

Örömmel tölt el, hogy részét képezhetem egy ilyen kreatív brigádnak. Úgy gondolom, hogy velük egy olyan lehetőséget kaptam, mellyel fejleszthetem a szereplési-, beszéd-, és műsorvezetési készségeimet is, mert a látottak alapján elég profi kis csapat kerekedett ki.

Kum Dominik sztorijai
Kum Dominik sztorijai
2020
2020-11-18

Dominik a mai naptól a PTE ETK Arca a PEMnél!

kum-dominik-sztori

Nos felettébb izgatottan várom az első feladatomat, amely, ha jól tudom, a bemutatkozó videó lesz. Mindig is érdekelt, hogy hogyan néz ki egy profin összerakott kis forgatás. Alig várom, hogy élesben, már a stábbal együtt találkozzunk.

 

Preloader