Kimlei Rebeka

kimlei-rebeka-impresszum-kiemeltkep

Sziasztok, Kimlei Rebeka vagyok, elsőéves építészmérnök hallgató a MIK-en. Szerintem az építészmérnöki szakma az ahol megmutathatod az elméleti tudásod, de mégis inkább a képzelőerődre és a kreativitásodra van szükség. Szeretnék egyszer maradandót alkotni, legalább majd a családom következő generációjának, ha már a többi véletlen folytán nem maradna meg.

Az írás általános iskola óta kísér. Szünetekben kisebb történeteket írogattam a füzetem hátuljába, majd később középiskolába ez a hóbort kicsit a szőnyeg alá került. Bár emiatt sokáig vacilláltam a kommunikáció- és médiatudomány, és az építészmérnöki között, végül mégis az utóbbi mellett döntöttem, mivel abban sokkal nagyobb lehetőségeket láttam a jövőben.

A Pécsi Tudományegyetem nyolcadikos korom óta volt az álmom, bár ez az évek során kicsit igazodott, hogy maradjak-e Pesten, vagy jöjjek le, de néhány személyesebb dolog következtében mégis itt kötöttem ki, amit egyáltalán nem bánok. Pécs olyan pozitív hatással van rám, hogy minden egyes alkalommal mikor felmegyek a családomhoz Pestre alig várom, hogy visszajöjjek az új kis városkámban.

A város és az egyetem egy kellemes csalódás, ugyanis míg a fővárosban az emberek sokkal távolságtartóak, itt lehet érezni a város családias légkörét. Az egyetemisták közül nagyon sokan kedvesek, befogadóak, nehéz nem szoros barátságokat és kapcsolatokat kialakítani.

Szabadidőmben természetesen sokat tanulok rajzolok, (ezentúl cikkeket is írok). Próbálok nem ellustulni, így  heti néhányszor edzeni is lejárok, bár az online tanítás nem sokat segít a helyzeten. Hétvégéken általában a barátaimmal felfedezzünk egy-egy új helyet, így a sok utazás is megszokott már számomra.

A PEM számomra egy hatalmas lehetőség, hiszen, mint korábban említettem sokáig gondolkodtam az újságíró, írói munkán. Lehet, hogy ilyen lehetőség nem fog többet adódni az életemben, így úgy gondoltam ennek az egésznek adnom kell egy esélyt, hogy lássam mi lett volna ha! pont a másik szakirányt választom. Az érdeklődési köröm bővítése és a város/egyetem alaposabb feltérképezése lesz a célom.

Remélem a cikkem között mindenki talál majd kedvére valót.

Kimlei Rebeka sztorijai
Kimlei Rebeka sztorijai
2020
2020-10-12

Kimlei Rebeka sikeres próbacikke után felvételt nyert hozzánk!

kimleirebeka-elso-sztorija

Kíváncsisággal vágok neki, hiszen először vagyok tagja egy magazinnak, egy ilyesfajta családnak. A próbacikkem írásakor nagyon izgultam, viszont emiatt hatalmas lendülettel írtam meg, töltöttem fel, és már várom a további cikkeim honlapra kerülését!

 

Preloader