Kapornaki Júlia

kapornaki-julia-impresszum

Sziasztok!

Kapornaki Júlia vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának elsőéves, magánének szakos hallgatója. Körülbelül 7 éves lehettem, amikor először álltam közönség előtt egy szavalóversenyen. Azt éreztem, életemben először, hogy a helyemen vagyok. Akkor és ott eldöntöttem, hogy olyan életet szeretnék, aminek egy jó nagy részét abban különleges térben töltöm, amit színpadnak nevezünk. Soha nem volt kérdés hogy előadóművész akarok lenni, azt azonban még nem tudtam melyik területet válasszam. Zeneiskolába is beiratkoztam, a zenével való ismerkedést zongoristaként kezdtem. Először a versmondásba mélyedtem bele, ebből automatikusan következtek a színjátszókörök, színházi stúdiók, majd felfedeztem, hogy az okozza legnagyobb extázist ha játszhatok és énekelhetek egyszerre. Először a „könnyedebb” műfajokba kóstoltam bele, vonzott a musical világa. A konzervatóriumi évek alatt szerettem bele a klasszikus zenébe és az operába. A Szombathelyen töltött 4 év alatt számos versenyen kipróbálhattam magam különböző műfajokban és ágazatokban, amelyek élményekkel, tapasztalatokkal és eredményekkel gazdagítottak. Lételemem hogy alkothassak, ezért sok dolgot kipróbáltam amiben kifejezhetem önmagam. Mindig szerettem táncolni, festeni, és írni.

Már a konzervatórium első évének végén eldöntöttem, hogy a Pécsi Tudományegyetem hallgatója akarok lenni. Vonzott a mediterrán városi légkör és a ZMI hangulata. Még csak pár hónapja lakok itt Pécsett, de máris egyik kedvenc városommá kereszteltem. Érződik hogy egyetemi városról van szó körbe lengi a fiatal, pezsgő energia, itt mindig történik valami, mindig van miről beszélni.

Amikor megláttam, hogy szerkesztőt keresnek a PEM-be, nagyot dobbant a szívem és kaptam a lehetőségen, mert mindig szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen helyzetben, és egy kreatív csapathoz tartozni. Azt gondolom, hogy ez a lehetőség egy nagy élmény, de kihívás is egyben, motivációt nyújt egy ekkora követőtáborral rendelkező oldalon megosztani az írásaimat Mindenféle témáról szándékozom írni nektek, amelyek elgondolkoztatnak, vagy épp kizökkentenek a mindennapi kerékvágásból. Emellett célom még hogy több szót ejtek az MK-ról, az itteni emberekről és programokról, ezzel hívva fel a figyelmet a Zsolnay-negyed szívében rejlő Zeneművészeti Intézetre.