Jäkl Inez

jakl-inez-impresszum-kiemelt

Jäkl Inez Dalida vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar elsőéves tanító szakos hallgatója. Sajnos én nem vagyok törzsgyökeres pécsi, mivel egy Pécstől körülbelül 25 Km-re található kisvárosban születtem Siklóson. Az egyetemet nem egyből az érettségi után kezdtem, hiszen akkor még nem igazán tudtam mit is akarok kezdeni az életben. Sokáig megvolt a gondolat a fejemben, hogy mennyire szerettem azokat az éveket mikor kisgyermek voltam, mikor minden sokkal könnyebb volt. Hiányzott az a gondtalan élet, ami végig kísérte az általános iskolai éveket. Hiányzott maga az általános iskola is. Tudtam, hogy az időben csak előre lehet haladni, visszafelé nem. Ekkor döbbentem rá, hogy az időben nem tudok vissza menni, nem lehetek újra 10 éves, viszont az általános iskolába mégis vissza tudok menni! Csak már nem diákként, hanem tanítóként! Tudok segíteni a gyerekeknek, úgy ahogy nekem segítettek. Tudom őket ösztönözni, úgy ahogy engem ösztönöztek. Talán azt, hogy rengeteget beszélek, tudom kamatoztatni is avval, ha a tudásom át bírom adni másoknak. A tanító pálya nem csupán egy munka, nem csupán egy hivatás lett a szememben, hanem az életcélom. Az élet, mint mondják, egy utazás. Nem a végcél a lényeg, hanem az út. Ez az út, nagyon hússzú út, amin végig haladva remélem, megtalálom, amit keresek.

A Pécsi Egyetemisták Magazinja számomra egy lehetőség, hogy segíteni tudjak. Igaz, ez az első ilyen jellegű tevékenység számomra, ami egyben egy kihívás is, viszont úgy hiszem, kellő akarattal, szorgalommal, kitartással és önbizalommal bármi sikerülhet! Szeretném, ha a cikkeim élvezettel olvasnák, és egy kis plusz információt, tudást szereznének belőle az olvasók. Tudom milyen bosszantó, ha valaki keres egy bizonyos tájékoztatást akár a felvételi követelményekkel, vagy a pontszámokkal kapcsolatban és nem találja meg. Úgy gondolom a mi feladatunk pontosan ez, hogy naprakész információkkal szolgáljunk, és rajtunk keresztül az olvasók megszerezzék azt a tudást, amire szükségük van.

Jäkl Inez sztorijai
Jäkl Inez sztorijai
2021
2021-01-15

Inez a második KPVK-s szerkesztőnk!

jakl-inez-elso-sztori

Nagyon pozitív érzésekkel vágok neki ennek az útnak! Hajt a kíváncsiság, és nagyon örülök, hogy bekerültem a csapatba. Remelem értékes tagja lehetek.

 

Preloader