Édes Eszter

edes-eszter-impressz

Édes Eszter vagyok, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója 2018 óta. Székesfehérvárról egyenes út vezetett számomra Pécsre, itt tanulva a város második otthonommá avanzsált az elmúlt években. Pécset nagyrészt az itt begyűjtött új barátokkal fedeztem fel, az eddigi két és fél év alatt a Belváros és az Egyetem területeit össze-vissza bejártuk már, de néha szeretek egyedül is elindulni bolyongani egyet, mondjuk a Zsolnay-negyedben.

Mindig nagyon szerettem új ismereteket magamba szívni, ezt orvostanhallgatóként gyakran szükséges megtennem (néha talán többször is, mint ami jól esne). Amellett, hogy biztos alaptudásra építve szeretnék majd betegségmegelőzéssel és gyógyítással foglalkozni, szeretnék az egyetemi évek alatt jó kooperációs és kommunikációs készségeket is elsajátítani, szeretném megtapasztalni a teherbírásom határait, és hogy elkerüljem az esetleges kiégést, igyekszem az életemben helyet találni az orvosin túli világnak is. Ebből a legnagyobb részt politikai, társadalmi, esetleg pszichológiai témájú podcast-ek, YouTube-videók töltik ki, de folyamatosan keresem azt is, milyen kreatív tevékenységek kötnek le. A képszerkesztés, és újabban (meglepetésemre) a hímzés például ezen tevékenységek közé tartoznak, mint ahogyan az írás is. Gimnáziumban már megtapasztaltam, hogy ugyan rettentő körülményesen, minden szempontot körbejárva és ezerszer javítgatva, de nagy elánnal bele tudom magam vetni egy fogalmazás megírásába, és mindezt élvezem is. Az Orvoskaron viszont, mivel nem preferálják a beadandókat és az írásban kifejtős feladatokat, nem sok alkalmam adódott ezt a kedvtelésemet gyakorolni. A Pécsi Egyetemisták Magazinjához elsősorban azért csatlakoztam, hogy ezt a hiányt a napjaimban feltöltsem. Az sem volt utolsó célom, hogy mivel gyakran egy-egy szalagcímnyi, vagy egy 10 perces videónyi időt foglalkozok egy amúgy figyelemre méltó és érdekes témával, a cikkírás során jobban belemerüljek a részletekbe, kerekebben lássam az adott történést vagy jelenséget.

Remélem, hogy szerkesztői munkám a saját szabadidőmön túl hatással tud lenni a cikkeimet olvasókra is, és találtok bennük gondolatébresztő, ötletadó, vagy egyszerűen csak izgalmas elemeket.

Édes Eszter sztorijai
Édes Eszter sztorijai
2021
2021-01-22

Eszter a pécsiorvosi szerzőjeként csatlakozik csapatunkhoz!

edes-eszter-sztori
Preloader