Czakó Petra

czako-petra-impresszum

Sziasztok!

Czakó Petra vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának első éves hallgatója. Egy kis Fejér megyei faluból jöttem a PTE-re, előzőleg Székesfehérváron tanultam a gimnáziumi éveim alatt.

Eleinte sokat gondolkodtam, hogy hol is szeretném majd tölteni az egyetemi éveimet, hiszen mindenkitől azt hallottam, hogy ez az ember életének egyik legszebb időszaka. A két legesélyesebb jelöltem Pécs és a főváros volt. Viszont később, ahogy telt az idő egyre több érv sorakozott fel a PTE mellett. Úgy gondoltam szívesebben tanulnék egy nagy múlttal rendelkező egyetemi városban, ahol jelen van a sokszínű fiatalság, pezseg a társasági élet, ezek mellet mégis sokkal nyugodtabb, barátságosabb a város és családiasabb a légkör, mint Budapesten. Attól a naptól kezdve, hogy részt vettem ÁOK és a GYTK közös nyíltnapján nem is volt többé kérdés, hogy a Pécsi Tudományegyetem lesz nálam a befutó. (Pedig a városban is akkor jártam először, tehát kijelenthetem, hogy szerelem volt első látásra.)

Régóta tudtam már, hogy egészségügyi, vagy természettudományos területen szeretnék majd elhelyezkedni, azonban az, hogy gyógyszerész szeretnék lenni csak nemrégen tisztázódott bennem. Véleményem szerint, nagyon motiváló, ha az ember olyan területen tanul vagy dolgozik, amit szeret, olyan hivatást választ magának, amely megfelel az érdeklődési körének.  Nekem mindig is célom volt, hogy valami módon segíthessek másokon, és úgy gondolom a Gyógyszerésztudományi Kar kitűnő képzést nyújt ahhoz, hogy elérjem, amit szeretnék.

Végtére, miért is jelentkeztem a Pécsi Egyetemisták Magazinjához? Azért, mert szeretném aktívan kivenni a részem az egyetemi életből, továbbá minél több területen ki akarom magam próbálni. Illetve remélem, hogy a magazin által közelebbről megismerhetem az egyetem többi karát, az ott tanulók mindennapjait, örömeit és nehézségeit. Ezáltal pedig képes leszek egy sokkal átfogóbb képet alkotni a Pécsi Tudományegyetemről, és sokkal több értékes információt megosztani az egyetemről, ahova én is járok.

Czakó Petra sztorijai
Czakó Petra sztorijai
2021
2021-02-02

Petra a gyógyszerész csapatot erősíti a PEMnél!

czakopetra-sztori

Először is nagyon boldog vagyok, hogy bekerültem ebbe a sokszínű csapatba, örülök, hogy úgy gondoltátok alkalmas vagyok szerkesztőnek. Természetesen kicsit izgatott is vagyok, hiszen korábban nem foglalkoztam még írással, a PEM-en kereszül pedig rengeteg emberhez eljutnak a cikkek.

Preloader