Burka Eszter

burka-eszter-impresszum-kiemelt

Sziasztok!

Burka Eszter vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója. Gárdonyban élek, középiskolai tanulmányaimat a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban folytattam. Mivel gimnáziumban nagyon szerettem a történelmet és a nyelveket (angol, német), tizedik osztály környékén körvonalazódott bennem, hogy jogi karon szeretnék továbbtanulni.

Pécs már kiskorom óta része az életemnek, ugyanis anyukám itt született, ezért régebben havi szinten jártunk le meglátogatni a nagyszüleimet és dédszüleimet. Rengeteg szép emlékem van Pécsről, a belváros pezsgő hangulata és kis utcái mindig elvarázsolnak. Mikor a felvételi jelentkezésre került sor, Pécs mellett még az ELTE jogi kara jött nálam szóba, ugyanis elég jó híre van és a fővárosi egyetemi élet is csábító volt számomra. Ugyanakkor szerettem volna kicsit függetlenedni a szüleimtől, távolabb kerülni az otthoni környezettől, önállóbb életet élni. Anyukám is a pécsi jogi karon végzett, és jókat mesélt mind az oktatókról, mind a közösségről. A nyílt nap után pedig teljesen egyértelmű volt, hogy Pécsen szeretnék továbbtanulni. Habár az első évben voltak nehézségeim, szerencsére sikeresen leküzdöttem őket, és nagyon örülök, hogy ezen az egyetemen tanulhatok, hiszen amellett, hogy neves és segítőkész oktatóink vannak, egy nagyon családias közösségnek lehetek a tagja, itt szinte mindenki ismer mindenkit.

A Pécsi Egyetemisták Magazinjának szerkesztőjeként egy fantasztikus csapatnak lehetek a tagjai. Ezáltal lehetőségem nyílik különböző egyetemi eseményekről beszámolni, melyek esetében nemcsak új élményekkel leszek gazdagabb, hanem az íráskészségemet is tudom fejleszteni. Szabadidőmben szeretek a barátaimmal találkozni, zenét hallgatni, sorozatot nézni, olvasni, na meg persze a cicáimmal, Micivel és Leóval lenni, akik a szemem fényei. Alapvetően közvetlen, barátságos embernek tartom magam, könnyen megtalálom másokkal a közös hangot. Ha esetleg még jobban meg szeretnétek ismerni, olvassátok cikkeim a Pécsi Egyetemisták Magazinjának Facebook, illetve weboldalán.

Burka Eszter sztorijai
Burka Eszter sztorijai
2020
2020-09-06

Burka Eszter a jogi karról érkező szerkesztői gárdát erősíti nálunk!

burka-eszter-csatlakozas-pecsi-egyetemistak

A Pécsi Egyetemisták Magazinja egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a PTE 10 karának hallgatói jobban megismerjék egymást és az egyetemmel kapcsolatos eseményeket. Az Állam- és Jogtudományi Kar harmadéves hallgatójaként célom, hogy a pécsi jogi kar életét mind szakmai, mind közéleti téren minél színesebben bemutathassam.

 

Preloader