Ilyen lesz a PTE ETK gólyatábora 2021-ben Sikondán!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

El nem mondható és leírhatatlan érzés az, amikor a kemény munka meghozza gyümölcsét. Emlékszem, amikor még leendő gólyaként vártam a felvételi eredményét, és mekkora öröm ért az egyetemre való sikeres bejutás miatt. Egy percig se tétováztam azon, hogy vajon menjek-e gólyatáborba, hiszen ennél jobb lehetőséget el se tudtam volna képzelni arra, hogy megismerjem a jövőbeli szak– és évfolyamtársaimat egy szuper programsorozat keretében.

Természetesen ott volt bennem az izgalom és a félsz, hogy esetleg nem fogom megtalálni a helyemet a társaságban, de ezek teljesen alaptalan gondolatok voltak és össze is omlottak, ahogy egymás után teltek a napok. Szóval, ha te is hasonló aggodalmakkal küzdesz, hessegesd el jó messzire őket (legalább annyira, hogy Sikonda közelébe se jussanak), és ajándékozd meg magad egy felejthetetlen négy nappal, mint leendő ETK-s. Az eseményt egyébként ide kattintva érheted el.

gólyatábor

Programok egymás hegyén-hátán

Ha gólyatáborról van szó, kizárt, hogy az embernek legyen akár egy unalmas perce is. Programok tömkelege várja a leendő egyetemistákat, amik segítenek abban, hogy minél jobban megismerjétek egymást és megtaláljátok a közös hangot. Szerintem nagyon jó dolog, ha még évkezdés előtt sikerül kapcsolatot kiépíteni egy-egy szaktárssal, így nemcsak a jegyzet kuncsorgás van kipipálva, de emellett már rögtön az első napokban lesz kivel elütni az időt. Erre a legjobb praktika az, ha próbáltok minél aktívabban részt venni a programokon, és nyitottak vagytok az új lehetőségekre. Ezzel persze nem azt szeretném sugallani, hogy minden áron, akaratotok ellenére vessétek bele magatokat minden egyes programba; ha valami nincs az ínyetekre, akkor nyugodtan mondjatok nemet. Viszont érdemes nyitott szemmel járni és megragadni az alkalmakat, amik során jobban megismerhetitek egymást, hiszen a kapcsolatok/barátságok kulcsfontosságúak az egyetemi életben. A táborban számíthattok vetélkedőkre, csapatépítő – és éjszakai programokra, élményzónára, sőt, a colour party garantáltan színesíteni fogja a napjaitokat. A szórakozás mellett természetesen sok új hasznos információval gazdagodhattok az egyetemmel és a karral kapcsolatban, emellett, mint leendő egészségtudományisok, egy sportnappal is kalkuláljatok majd, ezért ne maradjanak otthon a kényelmes ruhák és cipők a bulizós szett mellett. 

gólyatábor

Ohana azt jelenti, család

„Ohana azt jelenti, család… és a családból senkit nem hagyunk magára” – hangzik el az ikonikus mondat Stitch szájából. Úgy gondolom, ez akár az egész kar mottója lehet, hiszen, mint egészségtudományi karosok, akik mások segítését és gyógyulását tartják szem előtt, még inkább figyelemmel fordulnak a másik ember felé. Bár a járványidőszak miatt nem volt sok lehetőség a személyes kontaktra, bárkihez fordultam segítségért, időt nem sajnálva nyújtotta a kezét felém. Ha bármi probléma vagy kérdés felmerül bennetek, nyugodtan tudtok fordulni a pásztorotokhoz. Ők azok a személyek, akik egy-egy csapat vezetéséért felelnek, és segítenek nektek, ha elakadtok valamiben vagy bizonytalannak érzitek magatokat. Mellettük foglalnak helyet a pásztorsegédek, akik szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehető legkényelmesebben teljen el ez a pár nap számotokra és minél otthonosabban érezzétek magatokat. Emellett persze egymásra is számíthattok a tábor ideje alatt, velem sose fordult még elő, hogy egy gólyatársam elküldött volna a búsba, biztos vagyok benne, hogy mindenki kedvesen és készségesen fog a társához hozzáállni. 

gólya tábor

Amit semmiképp se felejtsetek el!

Nyilván hatalmas és az egyetemi éveiteket meghatározó élmény a gólyatábor, épp ezért nagyon fontos, hogy nehogy egy apró baki miatt lemaradjatok róla. A jelentkezés időpontja 2021.08.01. 8:00, de ha figyelmesek vagytok, akkor a PTE ETK GÓLYÁK 2021/2022 Facebook-csoportban és a HÖK oldalán is fognak posztolni majd az adminok emlékeztetés gyanánt. Mindemellett próbáljatok kipihenten érkezni a táborra, hiszen, ha igazán ki szeretnétek élvezni azt a pár napot, akkor nem fogtok a sok alvás miatt nyavalyogni.

Ha pedig érdekel, hogy melyik egyetemnek mikor és hol lesz gólyatábora, akkor kattints ide. Arról pedig, hogy milyen is egy tábor ide kattintva olvashatsz. 

Képek forrása: PTE ETK HÖT

1 thought on “Ilyen lesz a PTE ETK gólyatábora 2021-ben Sikondán!

Comments are closed.