IDK20 – Online konferencia a Bölcsészet- és Társadalomtudományi karon

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Láthatóan a tudományos közeg igyekszik alkalmazkodni a járványhelyzethez, hiszen már tavasszal számos konferenciát online platformon tartottak meg valamennyi tudományterületen. Most ősszel sincsen ez másképp: a PTE IDK20 címen doktorandusz konferenciát szerevz.

A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata novemberre hirdette meg angol nyelvű, interdiszciplináris konferenciáját, a IX. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferenciát. A konferencián elhangzott kutatásokból a kutatóknak tanulmányokat lehetett leadni még az októberi hónap folyamán, így egy konferenciakötetben lehetősége lesz az érdeklődőknek megtekinteni és elolvasni, milyen témákkal foglalkoznak a PhD-hallgatók valamennyi tudományterületen. Az ilyen konferenciák fontosak több szempontból is: találkozhatnak egymással a doktoranduszok, akik vitatkoznak, beszélgetnek, gondolatokat cserélnek egy-egy témát illetően, másfelől a szakmai fejlődés lehetősége mellett – főképpen az angol nyelvű előadás esetében – a szakmai kapcsolatok szempontjából is fontos egy ilyen találkozás.

Habár az nem vitatható, hogy a személyes megjelenést megkövetelő konferenciák számos szempontból talán izgalmasabbak, hatékonyabbak, azonban átmenetileg egy-egy tudományos tanácskozás áthelyezése online térbe legalább folytatja és támogatja – eben az esetben – a fiatal kutatók munkájának kontinuitását, megmutatkozásuknak és gyakorlásuknak platformot biztosítva.

A konferencia november 27-28. között lesz megtartva, Microsoft Teams felületen. Sok sikert és kellemes tanácskozást kívánunk az előadóknak és a poszterprezentáló kutatóknak. További részletekért keressék fel a konferencia hivatalos honlapját.

Honlap: http://phdpecs.hu/rendezveny/idk20/informaciok/

Főkép: https://www.pexels.com/hu-hu/@shvetsa