How To Enjoy Szombat Este -Hogyan szórakozzunk a járványhelyzet alatt

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Sajnos a jelenlegi helyzetben a munkavégzésen, bevásárláson esetleg a patikába vagy orvoshoz járáson (sürgős esetben) kívül szinte mindent online térben végzünk, a közösségtől távol. A szabadban mindössze az egyéni sportolás megengedett, a csoportos tevékenység végzése legyen az csapatsport, gyülekezés vagy nagy baráti összejövetel szigorúan tilos.

A mozik, színházak, szórakozóhelyek, konditermek bezárásával mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy akkor hogyan pótoljuk a társasági eseményeket. A tavaszi karanténhoz hasonlóan sokan szerveznek online programokat, például szakmai előadásokat, kvízesteket, edzéseket, illetve a baráti társaságok videochat formájában oldják meg a közös iszogatást. A mostani cikkben is egy nagyszerű programajánlóval készültünk nektek, amely remélhetőleg egy kicsit jobb kedvre deríti a résztvevőket és segít egy rövid időre elfelejteni a mindennapi problémákat. A How To Enjoy Koronavírus elnevezésű Facebook-csoport Kirschner Petra és Berki Albert Alex szervezésében néhány hónappal ezelőtt jött létre abból a célból, hogy a járvány okozta nehézségeket és magányt a csoporttagok egymás között megbeszéljék, és aki szeretne, különböző ötleteket adhat a többieknek a hasznos időtöltésre.

E csoport keretein belül megvalósuló How To Enjoy Szombat Este nevű online eseményről azt est egyik szervezőjét, Berki Albert Alexet kérdeztem.

Pontosan miről szól a How To Enjoy Szombat Este?

Berki Albert Alex

Berki Albert Alex: A korlátozások miatt hajlamosabbak vagyunk a szomorkodásra, magányosabbnak érezhetjük magunkat, és ez az esemény pont az ellenkezőjét szeretné elérni: azt, hogy a kijárási tilalom ellenére szombat este 8 után se érezzük magunkat egyedül, hanem hogy sok kedves ember társaságában egy kellemes, vidám estét eltölthessünk. Az események már vannak előzményei, mindkét korábbi alkalommal egy jó hangulatú beszélgetés alakult ki.

Milyen zenészek adnak koncertet ezen az eseményen?

Berki Albert Alex: Egyelőre még csak egy biztos zenészünk van, Lugosi Dániel. Azt, hogy milyen műsorral készül, meglepetés. A program nagyjából az lesz, hogy ő, és bárki, aki még szeretne, zenél egy kicsit, ami megalapozza a jó hangulatot az utána lévő beszélgetéshez, sztorizgatáshoz. Úgyhogy bárki, aki szeret örömzenélni, és van kedve, csatlakozzon hozzánk szombat este.

EZT OLVASTAD MÁR?  Új nevekkel bővült az EFOTT 2020 Line up!

Olyan személy is részt vehet az esten, aki nem készül produkcióval?

Berki Albert Alex: Persze! Jöhet bárki, a zenélés mellett a másik fontos számunkra, hogy minél többen részesülhessenek ebben a közösségi élményben.

Köszönöm szépen Albertnek az interjút!

Aki szeretne részt venni ezen az eseményen, annak nincs más dolga, mint csatlakozni a How To Enjoy Koronavírus nevű Facebook-csoporthoz és jól éreznie magát.

Facebook-csoport ezen a linken található meg: https://www.facebook.com/groups/233783534464988/?ref=share

A kezdeményezésről pedig itt olvashattok részletesebben: http://magazin.pecsibolcsesz.hu/cikk/kulon_is_egyutt_interju_a_how_to_enjoy_life_moderatoraival?fbclid=IwAR0PVn4UTc42O78ZdoxVmkzEoSDHRLqRfbrr-BuCrUqriiIRRkI-FSbILrM

Kiemelt kép forrás: https://marieclaire.hu/uploads/2020/05/gettyimages-88583407-1024×679.jpg