pte-btk-online-oktatas-2020-osz-pecsi-egyetemistak-magazinja

Home Office-ban folytatja az oktatást a PTE BTK

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

November 9-én ismét eljön az idő, amikor a pécsi egyetem legnagyobb populációval rendelkező kara ismét online folytatja az oktatást. A hírt elsőként a pécsibölcsészek közösségi oldalán láthattuk, a mai napon pedig megjelent a Dékáni utasítás is a szerdai tanácsülés döntéséről.

A mai nap során a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar honlapján közzétették a dékáni határozatot, aminek fontosabb pontjairól tájékoztatlak is benneteket. A határozat szerint az egyetemi polgárok továbbra is szabadon használhatják az egyetem kampuszait, de az előadások hétfőtől, online felületeken zajlanak majd. Az órákat az eredeti időpontokban tartják meg, így órarendi változás nincs. A 2020/2021-es tanév őszi vizsgaidőszakában esedékes vizsgákat online számonkéréssel tartják meg.

A határozat további pontjai itt olvashatóak.

Mint „vérbölcsész”, március elején, mikor megkaptuk a hírt, az első utam a könyvtárba vezetett, hogy „még azért egy könyvet kiveszek, nehogy véletlenül a tudásközpontot is bezárják”. Ma is megtettem volna ugyanezt, ha jelenleg nem lenne amúgy is nálam még mindig az a pár könyv, amit márciusban kivettem.

Ennek a hírnek a végén élnék a lehetőséggel, hogy sok szerencsét és kitartást kívánjak a záróvizsgázóknak, és kicsit megnyugtassam drága gólyáinkat, hogy nem kell félni, előbb utóbb megtapasztalják azt az egyetemi hangulatot, ami miatt mindannyian pécsiek akarunk lenni.