hazaipalya-revfulop-gomba-etterem-es-pizzeria

Hazai pálya: Gomba Étterem és Pizzéria @ Révfülöp

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Új cikksorozatunkban, a #hazaipálya rovatban Magyarországot szeretnénk még jobban bemutatni az egyetemistáknak. Igyekszünk a lehető legtöbb helyre ellátogatni, legtöbb eseményen részt venni és az #ottjártunkról beszámolni.

A napokban Révfülöpön jártunk. A szerkesztőségünk ezen a csodálatos helyen töltötte nyári csapatépítőjét és vezetőértekezletét. Révfülöp jogállását tekintve nagyközség, népessége egy 2017-es felmérés alapján közel 1200 fő.

A szállásunktól nem messze található Révfülöp strandja, ahol a szeles időjárás és a Balaton vízhőmérsékletének köszönhetően június vége felé nem igazán volt módunk a strandolásra, fürdőzésre, vízi programok kialakítására, de kárpótoltak minket a finom ételek és italok. Így hát felfedeztük Révfülöpöt.

A Gomba Étterem és Pizzériára már első nap felfigyeltünk. A szóbeszéddel ellentétben, hogy a koronavírus-járványnak köszönhetően üresek a balatoni vendéglátóhelyek, mi kedd este, egy szinte teljesen megtelt vendéglátóegységet láttunk. Akkor még nem tudtuk, hogy ez a helynek, a finom ételeknek, a szimpatikus felszolgálóknak vagy a tökéletes marketingfotókkal rendelkező hirdetőtábláiknak köszönhető-e. Úgy döntöttünk, hogy betérünk a „Gombába”.

gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista

Helyfoglalásunkat követően szinte azonnal érkezett is a felszolgáló, hozta a laminálatlan, hajtott A3-as, papíralapú ét- és itallapot. Elsőre furcsa volt, majd elgondolkoztam azon, vajon miért használhatnak sima egyszerű borítatlan, natúr étlapot. Ugyan kevésbé környezettudatos, de a járványhelyzet kellős közepén talán higiénikusabb, hisz kihozza a felszolgáló, majd eldobhatja, miután elvitte. Az ét- és itallap könnyen olvasható, az árakat elnézve pedig azt vettem észre, hogy nem egyetemista pénztárcabarát, de szinte azonnal tovább lendültem ezen a gondolatomon, hiszen rájöttem: a Balatonon vagyunk. Onnantól megpróbáltam ebből a szempontból megközelíteni az árak mustrálását.

gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista

A hely összes felszolgálója nagyon mosolygós, jókedvű és közvetlen volt. Szimpatikussá tette a helyet, mindamellett, hogy a munkájukról sem feledkeztek meg és többször is érdeklődtek az asztalunknál, hogy minden rendben van-e, megkaptunk-e mindent és szükségünk van-e még bármire.

Előételt nem, de levest fogyasztottunk. Aki véletlenül betéved a Gombába és vacillál, hogy válasszon-e levest, annak innen üzenem: IGEN! A szederkrémleves mandulás túrógombóccal isteni finom volt, ha csak azt ettem volna, akkor is úgy gondolom már megérte volna betérni ide. Négy fős társaságunk egy másik tagja pedig az édesburgonyalevest kóstolta meg, ami szintén nagyon finom volt.

gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista

Italok tekintetében limonádékat rendeltünk és mivel társaságunk egyik tagja cukorbeteg, így az ő részére rugalmasan megoldva, cukormentes limonádét készítettek, ami szintén pozitív érzést váltott ki belőlünk. Külön megjegyezném a papír alapú szívószálat, amelyre még mindig nem sok étterem, vendéglő figyel oda.

gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista

Egyetemisták révén főleg, mint a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem programjának egyik elkötelezett híveként külön öröm volt ez számomra/számunkra, hiszen társaságunk úgy gondolja, hogy a Föld jövője az ilyen kis lépéseknek tűnő cselekedetekben rejlik. Az étterem nem csak a környezettudatosságra, de a higiéniára is szemmel láthatóan nagyon ügyelt #ottjártunkkor. Ahogy egy asztal felszabadult, azonnal fertőtlenítették a berendezéseket, bútorzatot. Ezt egy világjárvány idején külön pozitív, említést érdemlő momentumként jegyeztem fel.

EZT OLVASTAD MÁR?  Íme a 2020-as emelt- és középszintű töriérettségi megoldásai!

Főételnek társaságunk mind a négy tagja mást-mást rendelt, így négy különböző ínyencséget kóstolhattunk/tesztelhettünk! Személy szerint én a konyhafőnök kedvencére voltam kíváncsi, amely füstölt sajttal – baconnal töltött csirkemell volt rántva, steak burgonyával és snidlingmártással. A többiek közül volt, aki friss kevert salátát grillezett kacsamellel, pizzakenyérrel rendelt, volt aki megkóstolta a mentás zöldborsófőzeléket grillezett sajttal és társaságunk negyedik tagja pedig grillezett kecskesajtot rukkolasalátával. Aki ismer tudja, hogy olaszétel rajongó vagyok, de a #hazaipálya kedvéért félretettem spagetti-imádatom. Jól tettem. A snidlingmártással leöntött steak burgonya isteni finom volt, ahogy a sajttal-békönnel töltött csirkemell is! Egyetlen apró észrevétel, ha ezt a főételt kéritek esetleg Ti is mikor #ottjártok, akkor jelezzétek rendelésfelvételnél, hogy egy picivel több mártással locsolják le a burgonyát. Mivel isteni finom és az adta a konyhafőnök kedvencének lelkét, de sajnos én úgy éreztem, hogy nem itatta át rendesen a burgonyát.

gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista  gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista

gomba-etterem-es-pizzeria-balaton-hazaipalya-egyetemista

Miután elfogyasztottuk ezeket a fenséges ételeket, melyek mennyisége és minősége is kifogástalan volt, úgy döntöttünk, hogy desszertet már

nem tudnánk maradéktalanul elfogyasztani, így társaságom két hölgy tagja kérte a megmaradt ételeik elcsomagolását a felszolgálótól. Ekkor ért az első negatív hozzáállás minket, ugyanis asztalunkhoz emelt két ételtároló dobozt és azt mondta, hogy csomagoljuk el magunknak. Láttam, hogy egy pillanatra mind meghőköltünk az elhangzott szavak hallatán, de természetesen nem esett le egyik lány kezéről sem a karikagyűrű nekiálltak. Bár a felszolgáló végül felajánlotta a segítségét egyiküknek.

Összességében kellemes és pozitív élményekkel távoztak az Egyetemisták.

No, de lássuk az értékelést(1-5):

Külcsíny Rendelésfelvétel gyorsasága Kiszolgálás minősége Tálalás Higiénia Árak Minőség Minuszpont ÖSSZPONT
5 5 5 5 5 5 5 -5 35/30

Indoklás: Azért vontunk le -5 pontot, mert a pincér, amikor kértük a csomagolást a maradékokra, hozott két ételtároló dobozt, de az ételeket nekünk kellett bedobozolni.

Ti jártatok már a Gombában? Hogy tetszett a hely?