Hatalmas kézilabda show szeptember 16-án a PEAC-Siklós mérkőzésen!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A PEAC férfi kézilabdacsapata az idei évtől kezdve igyekszik megvalósítani az amerikai egyetemekre jellemző szurkolói kultúrát megteremteni, ahol nagyszabású show-elemek tarkítják a mérkőzést, úgy mint például egyetemi zenekarok, cheerleaderek és egyéb más látványos programok. Ez a fajta szurkolói kultúra jóval eltér az európában elterjedt szurkolói szokásoktól, de népszerűségét mutatja, hogy hazánkban több sportcsapat is igyekszik meghonosítani.

kézi

Ezt a fajta szurkolói kultúrát szeretné létrehozni ettől az évtől kezdve a PEAC férfi kézilabdacsapata, amely szeptember 16-án 20:00-kor fogadja a Siklós FC csapatát egy kézilabda show keretében, melyben fellép a PTE Brass Band és a POTE cheerleaders táncosai is szórakoztatják a kilátogató közönséget. A mérkőzés szpíkere Hosszú Norbert (Elvis) lesz, aki megfordult már több kar gólyatáborában és más egyéb PTE-s eseményen is.

kézi

Magát a meccs hangulatát egy kézilabda mérkőzésbe csomagolt gólyatáborhoz tudnám hasonlítani. A fellépők és a körítés nagyjából hasonló, mint a legtöbb ilyen gólyáknak szóló rendezvényen – egyszóval a jó hangulat mindenképp garantált ezen az eseményen.

Ettől a szezontól kezdve az NBII-ben szereplő PEAC szeretné visszahelyezni magát az ország kézilabda térképére, ennek kezdeti lépése az, hogy egy fiatal PTE egyetemistákból álló csapattal álljanak ki az idősebb, ám jóval tapasztaltabb, többségében levezető, vagy hobbista játékosok ellen. Az idei évben nagy esély mutatkozik arra, hogy a csapat feljusson a másodosztályt jelentő NBI/B bajnokságba, amelyre az előzetes várakozások alapján minden esély megvan.

 

A csapat egyik játékosa Gelb Brúnó a következőt nyilatkozta miért érdemes kilátogatni a mérkőzésre: 

“Bajnokok akarunk lenni! Az életkorunk körülbelül 15 évvel, a súlyunk több száz kilóval kevesebb, mint az ellenfeleink. Viszont pécsiek vagyunk, egyetemisták, fiatalok, tehát lojalitásban és elszántságban erősebbek lehetünk. Igazi fiesztát ígérünk. Akinek van lehetősége, ne habozzon, jöjjön ki a meccsre, szerintem egy egyetemistának semmi másra nincs szüksége egy átlagos hétköznap este, mint egy jó meccsre sörrel a kezében, kiegészítve pompom-lányokkal és mind azokkal a dolgokkal, amik egy amerikai egyetemi focimeccsen megtalálhatóak. A csapat garantálni fogja a szórakozást és egy jó alapot az éjszakai bulira!”