Harry Potter és a Tiktok Kamrája

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

2020 egy különleges év mindenki számára, hisz ez az esztendő volt az egyik legapokaliptikusabb, amit a 2000-es évek gyerekei megéltek, legalábbis eddig úgy tűnik. De nem csak egy új vírus hullám tért vissza, hanem a régi filmek, mint például a Bajos csajok, Spinédzserek, Transformersek és Harry Potter ideje is. Az embereknek a karantén alatt több idejük maradt újra nézni a régi kedvenceiket vagy éppenséggel bepótolni az elmaradtak megtekintését. 

A Harry Potter egy hét részből álló film- és könyvsorozat, amely főként egy boszorkány- és varázslóképző iskolában játszódik. Néhány fiatal mágus kalandjait meséli el, akik az évek során próbálnak szembe szállni a sötét nagyúrral. 

A Harry Potter különösen nagy figyelmet kapott, annak ellenére, hogy az utolsó film körülbelül kilenc éve került nagy közönség elé. Mint említettem valószínűleg a karantén segített a sorozat még nagyobb népszerűsítésében, hisz a Netflix és az HBO GO is a kínálata közé emelte ebben az időben. A hatalmas plusz pont az lehetett, hogy magyar szinkronnal rakták fel, így elérhető lett az idősebb korosztály számára is, akik emiatt nagyobb érdeklődést mutattak a sorozat felé. 

Emellé közrejátszhatott az a hír is, hogy jön a Legendás állatok és megfigyelésük 3. része, amely mellé még két plusz részt is terveznek. 

Felmerült az is, hogy egy új Harry Potter film is megjelenik, ami a 20 évvel későbbi történéseket mutatná be. A hét részes könyv-sorozat mellé írt még az író egy forgatókönyvet Harry Potter és az elátkozott gyermek címmel, amely meghódította a Broadwayt. A filmet erre tervezik építeni, mégis inkább csak néhány cselekmény szálat vesznek át belőle, így lenne bőven különbség a két rendezés között. A hírek szerint Voldemort lánya lenne a főszerepben, aki az apját szeretné feltámasztani bármi áron, de a többi szereplő gyerekeire is hangsúlyos szerepet kapnának. Mivel senki sem szeretné elengedni ennek a varázslatos világnak a kezét, akár egy újabb film-sorozatra is számíthatunk.

A fiatalok körében a TikTok alkalmazás egyre híresebbé válik. Ennek következménye, hogy sok fiatal az instagram mellett ezen a platformon szeretne híres influenszer lenni. Emellett az sem meglepő, hogy az Amerikából elinduló Harry Potter trendek hazánkban is egyre nagyobb teret hódítottak maguknak. A platformon először megjelent néhány filmre alapuló videó, majd az egészet ellepte az őrület. Draco Malfoy nevével találhatjuk meg a legtöbb tiktokot, mivel hirtelen mindenki odalett érte, elkezdték körbe rajongani, főként azért, mert jóképű, és érdekes a karaktere. Bár a könyvek írónője a mai napig nem érti, hogy lehet kedvelni Draco karakterét. A filmekben egyébként 31 és fél percet szerepelt összesen. Ennek ellenére egy egész kultusz épült köré, a megnevezése; Dracotok lett. Az egész alkalmazás erről szólt, alig lehetett más videót találni, viszont most már, több hónap után lassan kezd lecsengeni. Őszintén bevallom engem is magával ragadott ez a nagy Draco Malfoy imádat, viszont úgy érzem sok fiatal kizárólag a divat miatt készített Harry Potteres videót, mintsem régóta tartó rajongásának kifejezéseként. Elhiszem, hogy sokan ismerték és szerették, de valószínűleg az emberek fele inkább a trendek megjelenése után ült le megnézni őket. De erre nagyon is jó volt ez az egész Tiktokos őrültség, hogy az emberek egy ritka jó filmet alaposabban is felfedezzenek. 

Erre a popularitásra a játékgyártók, az Auchan és a Mediamarkt is lecsaptak. Bár inkább a Mardekár házzal kapcsolatos termékekkel kereshettek a legtöbbet. Ennek oka, hogy Draco ebbe a házba tartozik, így természetesen minden nagy rajongónak muszáj ugyanoda bekerülnie annak ellenére, hogy egy igazi Harry Potter teszt akár nem is ide sorolná be őket. 

Az első rész, a Harry Potter és a Bölcsek köve huszadik évfordulójára a könyvesboltok megteltek ennek egy különleges kiadásával. A négy ház különböző színeiben készültek el a régi könyvek újabb változatai. Több izgalommal és érdekességgel találkozhatunk benne, hiszen az elején több oldalon keresztül az adott tudhatunk meg plusz információkat, így a nagy rajongók már biztos beszereztek egy példányt a házuk színével. 

Vajon tényleg jön a varázslók és boszorkányok gyerekeinek életéről egy film, vagy csak álmodozzunk róla? És vajon évek múlva ezekből a TikTokos fiatalokból, akik most nagy rajongók, hányan maradnak meg?

Ha a tiktokról szeretnél többet tudni ajánlom figyelmedbe egy régebben közétett cikket