peac

Kiváló hangulatú mérkőzésen győzött a PEAC férfi kézilabda csapata Siklós ellen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Közel 800 néző figyelmének kíséretében kezdte meg szereplését a PEAC férfi kézilabda csapata az NB II-es bajnokságot Siklós csapata ellen. A főként egyetemistákból álló nézősereg fergeteges hangulatot varázsolt a mérkőzés alatt, amely nagyban hozzájárult a pécsi játékosok jó teljesítményéhez, melynek következménye a fölényes győzelem produkálása (35-19) lett.

Az idei szezonban a PEAC férfi kézilabda szakosztálya az egyetemi önkormányzatokkal összefogva igyekszik megvalósítani az amerikai egyetemekre jellemző szurkolói kultúrát, amely show elemekben gazdag, így a központban a nézők szórakoztatása áll. Emiatt a mérkőzésen fellépett a PTE Brass Band, illetve a POTE Cheerleaders tánccsapata is. Valamint a mérkőzés speakere Hosszú Norbert volt, aki több PTE-s rendezvény műsorvezetője is. Részben ennek köszönhetően rengeteg egyetemista látogatott ki a mérkőzésre, a PTE összes karáról érkeztek hallgatók, és önfeledten buzdították a srácokat a mérkőzés egésze alatt. A hangulatot tovább fokozta, hogy a Brass Band végig népszerű slágereket játszva szórakoztatta a látogatókat.

peac

A mérkőzést végig kontroll alatt tartotta a hazai csapat. A felfokozott hangulatban egy látványos, igazán közönségszórakoztató kézilabdát mutatott be a hazai csapat. Az első pár percben a PEAC egy 6-1-es rohanást mutatott be. Ekkor Siklós időt kért, amely után a vendégcsapat feljött három gólra, ekkor az állás 8-5-re módosult. Ezután a PEAC tartotta a 3-4 gólos különbséget, majd a 4-es mezben játszó Forgács Máté és Lipótzy Máté góljaival a félidő második felére fordulva ismét egy nagyobb előnyre tettek szert (15-8). A csapat a félidő végéig igyekezte tartani ezt a fajta differenciát, és 17-12-nél fordulhatott rá a hazai csapat a második játékrészre.

peac

A szünetben a POTE Cheerleaders, és a Brass Band egy látványos félidei showműsorral szórakoztatta a közönséget.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Szögi Balázs, Vajda Kornél, és Gelb Brúnó góljaival 6 gólosra nőtt az előny (20-14). Ezután az ellenfél csapatából Kovács Roland még betalált a 37. percben, majd egy több mint három perces gólcsend következett, a kapusok elképesztő védéseket mutattak be mindkét oldalon. Ezt követően is mindössze két gólt szereztek a csapatok, ezért jobbnak látta a Siklós edzője, Balog Zoltán, hogy időt kér 21-16-os állásnál a 43. percben annak reményében, hogy talán meg tudják szorongatni az utolsó percekre fordulva a pécsi csapatot.

peac

Viszont nemhogy megtört volna még jobban a PEAC lendülete, hanem egy erős és agresszív védekezéssel, mindemellett pontos támadó játékkal elkezdte bedarálni, az addigra szinte teljesen elfáradó ellenfelét. Ekkor következtek a hazai csapat részéről Nagy Tamás, Forgács Dávid és Hadobás Olivér percei, akik a végjátékra fordulva 6 gólt szereztek (27-19). Ezután szintén egy kapusparádé vette kezdetét PEAC részről, ugyanis Jandó Bence óriási védéseinek köszönhetően Siklós nem tudott 19 gólnál többet lőni a mérkőzés lefújásának pillanatáig. Ekkor az állás 30-19 volt. Az utolsó 5 percben egy utolsó nagy hajrát nyomva állították be a 35-19-es végeredményt.

peac

Az NB II.-es férfi kézilabda mérkőzés

PEAC MK Pelikán Siklós KC 35-19 (Félidőben 17-12)

Helyszín: Lauber Dezső Sportcsarnok

Nézőszám: 800 fő

Összeállítások

PEAC: Kovács Krisztián (Kapus), Jandó Bence (Kapus), Stavri Gregory George (Kapus), Forgács Dávid, Simon Benedek, Szögi Balázs, Lipótzy Máté János, Vajda Kornél, Hadobás Olivér, Nagy Tamás, Németh Gábor, Gyéresi Attila, Trischler Máté, Hajas Dávid, Teplán Erik, Gelb Vilmos Brúnó

Vezetőedző: Papp László

MK Pelikán Siklós KC: Sztárai Péter, Krizmanics Gábor, Virág Zsolt, Temesvári Zalán, Batta Zoltán, Szenttamási Nagy Krisztián, Katona Balázs Dávid, Sárosi Dávid (Kapus), Balogh Zoltán, Sipos Viktor, Torzsás Tibor (Kapus), Kovács Roland, Weinert Gergő (Kapus), Vadon Dániel 

Vezetőedző: Balogh Zoltán

A PEAC sikerrel vette az első akadályt, így jó esély mutatkozik arra a mérkőzés alapján, hogy elérjék szezon előtt kitűzött céljukat, miszerint vissza szeretnének jutni az NB1/B bajnokságba. 

Ha még nem tetted, kövesd be a csapat Facebook, valamint Instagram oldalát is, ahol értesülhetsz a csapat mindennapjairól, illetve a mérkőzésekről is itt értesülhetsz a szurkolói információkról. 

Hajrá PEAC!