Gyakorlatilag bárhová el lehet helyezkedni informatikusként – Interjú Balogh Jánossal, a PTE TTK alumnijával

Mi a véleményed?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
3
+1
+1
+1

Balogh János, becenevén Jampi 2018-ban végzett a PTE Természettudományi Karán. Egyetemi évei alatt a hallgatói önkormányzat oszlopos tagja volt, informatikai és kommunikációs referensként, valamint programtervező informatikus hallgatóként is színesítette az egyetemi közéletet. A felsőoktatási felvételi közeledtével kérdeztük őt a jelentkezési időszakról és az egyetemen töltött éveiről.

Hogyan nyertél felvételt a PTE TTK programtervező informatika szakára? Miként emlékszel vissza a felvételi időszakra?

balogh-roland-pte-ttk-alumni-programtervezo-informatikusBalogh János: Siklósra jártam gimnáziumba, ahol angol tagozatos voltam. 11. osztályos koromban döntöttem el, hogy szeretnék informatikából érettségizni, melyet később sikeresen teljesítettem. Első helyen jelöltem meg a szakot és örömmel kaptam meg az sms-t, hogy felvételt nyertem. A technológia, már amikor felvételiztem rohamosan fejlődött, és a benne rejlő lehetőségek is motiváltak a döntésemben. 

Az informatika hogyan kapcsolódik az életedhez?

Balogh János: Ugyan jelenleg nem ebben a szakmában dolgozok, de miután elvégeztem a szakot megszerzett tudásomat alkalmazni tudtam egy külföldi cégnél, ahol webshopokat gyártottunk. A mai napig használom a szakma adta tudást, az egyszerű videók vágásától a komolyabb programtervezésig. A következő években terveim között szerepel egy vállalkozás kiépítése is, saját webshop létrehozásával.

Milyen elhelyezkedési lehetőségeket látsz a szakmában?

Balogh János: Gyakorlatilag bárhová el lehet helyezkedni informatikusként. Nagyon sok munkakör betöltésére ad lehetőséget a szak elvégzése és az egyetem adta tudás, a rendszergazda pozíciótól az időjárásjelentés szerkesztőségéig. Az informatika mindenhol hasznos, bárhol lehet alkalmazni és használni, végtelenek a lehetőségek.

Milyen a pécsi diákélet és milyen szórakozási lehetőségei vannak egy informatikus hallgatónak?

Balogh János: Pécs egy fantasztikus város. Mai napig itt élek és eszembe sem jutna elköltözni. Büszke vagyok arra, hogy itt tanultam. Az oktatást tekintve nagyon színvonalas tudást kaptam, amely folyamatosan lépést tart a technológia fejlődésével. Nagy tudású oktatók és magas szintű informatikai berendezések segítik a hallgatókat. Az egyetemi élet is fenomenális. A TTK kari szintű rendezvényeitől a szűkebb infós szakhetekig, nagyon sok kikapcsolódási lehetőséget kínál az egyetem. Mindenki megtalálja a számára legjobb kikapcsolódási formát, a programtervező versenyek és gamer bajnokságoktól kezdve a táncestekig és borkóstolókig. Minden kedves informatikát kedvelő felvételizőnek csak ajánlani tudom az egyetemet és a szakot.

Ha többet szeretnél tudni a szakokról és a karról gyere el a PTE TTK online nyílt napjára, hogy minden kérdésedre választ kapj! 

📣 Ha még nem döntötted el, hogy hová jelentkezel, vagy többet szeretnél megtudni a nálunk induló képzésekről,…

Közzétette: PTE TTK HÖK – 2021. január 8., péntek