Gólyatábor Pécsiközgáz módra! – Ilyen lesz a PTE KTK Gólyatábora 2021-ben Sikondán

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0

Minden frissen felvételt nyert egyetemista számára kötelezően ajánlott program – mely során megalapozhatjuk kapcsolatainkat és megismerkedhetünk minden fontos információval amire csak szükségünk lehet gólyaévünk során. Sokan várják a híres tábort, néhányan viszont tartanak az ismeretlentől.

Na de, hogyan is zajlik mindez a Közgazdaságtudományi Karon? Olvassátok sok szeretettel cikkünket, hogy többet megtudjatok róla.

A hagyományok szerint a sikondai tábor ad otthont eme jeles programnak, már évek óta. Az érkező gólyákat a felsőbbéves seniorok terelgetik és szuper csapatjátékok során csiszolják össze a társaságot. A résztvevőket külön csoportokba sorolják be, a csapattagok az azonos színű karkötőről ismerhetik meg egymást. A regisztráció során kapjátok majd kézhez a karszalagot és a szuper gólyacsomagot, amelyről bővebb infót a KTK HÖT Facebook oldalán olvashattok majd a napokban, emellett a táborban várható fellépőkről és a menetrendről is további információkat kaphattok. Érdemes figyelni, hiszen leendő senioraitok is bemutatásra kerülnek, így a táborban már ismerős arcok tekintenek vissza rátok. 

gólyatábor

Na de. Mi is vár rátok a megérkezéstől számítva? Nem, nem lövök le minden poént, de nyerhettek egy kis betekintést a dolgokba. A legfontosabb szabály, amit mindenkinek tudatosítania kell magában: Mindent szabad, de semmi sem kötelező. Senki sem fog téged elítélni, ha egy feladathoz éppen nincs kedved vagy nagyon a komfortzónád feszegeti. Ha az nem tetszik, lesz ezer más lehetőséged kiteljesedni. Az elején mindenki csendesebb, sok az új arc, az ismeretlen. De ahogy telnek az órák, napok – az alkohol pedig kezdi megadni az alaphangulatot – egyre hangosabb lesz az alapzaj és nem hazudok: fixen rekedten, hang nélkül szálltok fel az utolsó nap reggelén a buszra.

Most pedig egy kis timeline következik. Tekintve, hogy a Hallgatói Önkormányzat még nem tette közzé az idei menetrendet, a 2019-es gólyatábort vesszük alapul, kiemelve pár alappillért. A regisztrációt követően elfoglalhatjátok szállásaitokat és egy kis pihenés után következik az a programpont amivel a legtöbb időtöket töltitek majd: a csopifogik. Itt a csapattársaitokkal játszhattok különböző ismerkedős játékokat. Higgyétek el, a végén egymás ovis jeleit is tudni fogjátok. Itt edződtök az esti vetélkedőkre, ahol a csoportok összemérik tudásukat – a legjobbak nyerhetnek is.

gólyatábor

A kar különböző diákszervezetei is megmutatkoznak, garantáltan megtalálja mindenki a magának való társaságot, akik között a szabadidejüket tölthetik majd az évek alatt. Legyen szó sportról, fotózásról vagy tudományokról – a KTK hallgatói minden területen otthon vannak. 

Az estéket különböző fellépők pörgetik fel, hogy tuti kifáradjatok és egy-egy hatalmas bulival zárjátok a napot.

Ennivalót napi háromszor kaptok, viszont érdemes magatokkal vinni nem romlandó élelmiszert, rágcsálnivalót arra az esetre, ha megéheznétek napközben. Az italokról a kitelepült „büfé” gondoskodik, de nyugodtan vigyetek magatokkal – társaitok is értékelni fogják, ha bedobjátok a közösbe és megosszátok egymás között ami van.

gólyatábor

Szintén fontos tudnivaló, hogy ha beléptetek a táborba nem hagyhatjátok el a területét. Ez a ti biztonságotokat szolgálja.

Végezetül pedig egy jó tanács: tegyétek le picit a telefont, szakadjatok el pár napra a közösségi médiáktól és éljétek meg a pillanatot. Sok szép emléket szerezhettek a tábor során, amiket nem csak hónapok, de évek múlva is mosolyogva emlegettek majd. A tábor minden pillanatát gondosan dokumentálja a Kerekes fotó, így nektek semmi dolgotok nincs ezügyben. A gólyabálon pedig majd ünnepélyes keretek között nézhetitek vissza az after videót.

Ezek az emlékek szerves részét képezik a pécsiközgáz életérzésnek, minden egyes dal, amit megtanultok, minden egyes játék, amit játszotok. Kántáljátok együtt, hogy egy-három-hat-hét, és fújjátok kívülről a híres KTK-s „gólyahimnuszt” Franky #mindenkipécsiakarlenni dalát. 

Ha pedig érdekel, hogy melyik egyetemnek mikor és hol lesz gólyatábora, akkor kattints ide. Arról pedig, hogy milyen is egy tábor ide kattintva olvashatsz. 

Képek: PTE KTK HÖT