Ilyen lesz a gólyabál az Egészségtudományi Karon

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

Libbenő estélyik, üvegcipellők, csokornyakkendők, tánc és csillogó szempárok: mindenki ezzel filmbe illő lelkesedéssel várja a gólyabált. Hatalmas öröm, hogy ebben a tanévben megrendezésre kerülhetnek ezek az egyetemi éveket meghatározó események.

Október 20-án az Ezeregyéjszaka színeibe öltözik a Műszaki és Informatikai Kar Aulája, ahol az ETK és a MIK hallgatói közösen ünnepelhetik meg az egyetemi időszak legszebb évének, a gólyaévnek a kezdetét. Az eseményről a PTE ETK HÖK elnökét, Kovács Bettit kérdeztem. 

Hol lesz az idei Gólyabál helyszíne? Miért pont erre esett a választásotok?

Kovács Betti: 7624 Pécs, Boszorkány út 2. MIK Aula. A MIK HÖK elnökével közösen szervezzük idén a bált. A HÖK elnöke, Kovács Norbi jószívvel ajánlotta fel, hogy a rendezvény otthona az Aula legyen. A helyszín maga pedig tökéletes a bálhoz, így fel sem merült a kérdés, hogy esetleg máshol tartsuk.

Milyen programokkal készültök?

Kovács Betti: A bált egy már-már hagyományosnak mondható nyitótánccal kezdjük majd meg, melyben a 2020/21-es évfolyamos hallgatók vesznek részt egyaránt a MIK-ről és az ETK-ról. Ezenkívül, kettő nagyobb fellépővel és három nevesebb DJ-vel emelnénk a tetőfokára a bál hangulatát. Továbbá értékes tombolanyereményeket sorsolunk ki majd az este folyamán.

A tavalyi tanév sajnos gólyatábor és gólyabál nélkül telt. Az eseményen bevonjátok a „másodéves gólyákat is?  

Kovács Betti: Természetesen. A bált az ETK-MIK 2020/21-es gólyái közösen fogják megnyitni, továbbá ők is kedvezményes áron vásárolhatják meg a jegyeket a HÖK irodákban.

Biztosan minden ETK-s naptárában pirossal bekarikázott nap az október 20. Készültök valamilyen meglepetéssel, csak hogy tovább fokozzuk az érdeklődést?

Kovács Betti: A bál témája idén az Ezeregyéjszaka. Mivel ez egy teljesen új téma, biztosan sokakban felmerül a kérdés, hogy mit is várhatnak? A belépést követően, minden kedves vendéget egy welcome drinkkel vendégelünk meg. A bál főként lila és kék színekben fog pompázni, leheletnyi arannyal kiegészítve. A bál maga nagyon hangulatosnak ígérkezik, fényfüzérek és csillagok fogják díszíteni a helyszínt rengeteg színes fénnyel kiegészítve. Ezenkívül egy hatalmas fotófallal is készülünk az érdeklődök részére, hogy megtudják örökíteni a pillanatot.

Mit gondolsz, mennyire meghatározó élmény a gólyabál az egyetemi évek alatt?

Kovács Betti: Azt gondolom minden egyetemista hallgató első éve a legcsodálatosabb. Rengeteg új impulzus és információ éri ekkor a gólyákat. Mivel a Gólyatábort követően a második legnagyobb rendezvény a Gólyabál, így mindenképpen azt tudom mondani, hogy erre biztosan emlékezni fogtok! A bálok egyébként sem túl gyakoriak manapság, így még inkább megvan a maga varázsa, a csinos ruháknak, a szép öltönyöknek és a fergeteges ugyanakkor különleges báli hangulatnak.

Az ETK Hallgatói Önkormányzat Elnökeként mit üzensz a gólyáknak?

Kovács Betti: Kedves Gólyák! Legyetek érdeklődőek, nyitottak és ugyanakkor felelősségteljesek. A Gólyáknak szóló eseményeket, melyek – nevükből adódóan is – Értetek vannak, ne hagyjátok ki!  Egy remek időszak áll előttetek és csak rajtatok áll, miként élitek majd meg ezt az időszakot! Egyetemi éveitekhez pedig kívánok szívből sok sikert és megannyi emléket!

golyabal

Jó tudni

Annak érdekében, hogy a teljes szemeszterünk jelenléttel és eseménydúsan telhessen, a szervezőknek a biztonságra is ügyelniük kell, ennek megfelelően az esemény kizárólag érvényes védettségi igazolvány birtokában látogatható. Fontos, hogy indulás előtt csekkoljátok, hogy nálatok van-e a kis kártya, ugyanis csak a felmutatása mellett vásárolhatjátok meg a jegyeiteket.

Az ETK-MIK gólyák (természetesen ideértve a 2020/2021-es tanév elsőseit is) kedvezményes, 1500 Ft-os áron vásárolhatják meg a belépőjüket. Lehetőség van a felsőbb évfolyamokról és más karokról is csatlakozni: az ETK-MIK Polgárai 2500 forintos, PTE Polgárok 3000 forintos jeggyel léphetnek be a bálra. Külsősök is jöhetnek, számukra is kötelező a védettségi igazolvány, illetve 3500 forintért válthatnak jegyet – tehát semmiképp ne hagyd otthon a diákigazolványod, hiszen 2-3 italod bánhatja, ha nem tudod bizonyítani, hogy a PTE hallgatója vagy.

Szerencsére több lehetőséged is lesz megvásárolni a jegyeidet: a PTE ETK HÖK Irodában (7621 Pécs Mária utca 5-7) október 11-től 15-ig és október 18-19-án 10:00 és 16:00 között, illetve október 20-án 10:00 és 14:00 között teheted meg. Ha Neked inkább a Boszi kollégium esik útba, akkor jó hír, hogy a MIK HÖK Irodában (7624 Pécs Boszorkány út 2. B014) is folyik a jegyértékesítés ugyanezeken a napokon reggel 9:00-től délután 15:00-ig. 

Néhány szó a programokról

A bál 19:30-kor nyitja meg a kapuit. 21:30-kor kezdődik a nyitótánc, ezután egy fergeteges Blahalouisiana koncert következik, majd az est fénypontja: megtudjuk, ki a 2021/22-es év Bálkirálynője és Bálkirálya. Az este folyamán fellép a Brains, Edo Denova, Willcox, és hajnaltól Dj Mits felel a hangulatért. Előre is elnézést kérünk minden oktatótól, aki 21-én órát próbál tartani nekünk: de ezt a bulit biztosan nem lehet kihagyni. 

források: 1, kép1, kép2, kiemeltkép

1 thought on “Ilyen lesz a gólyabál az Egészségtudományi Karon

Comments are closed.