fuss

Fuss a rákgyógyításért

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

„Mindenki pécsi akar lenni!”

A „Fuss a rákgyógyításért!” elnevezésű sporteseményt összesen tíz alkalommal szervezte már meg  a DPSE, azaz a Dunántúli Postás Sportegyesület. 2019-től napjainkig azonban a Pécsi Tudományegyetem Sportirodájával együttműködően kerül lebonyolításra az ismertetett jótékonysági program. A két intézmény kiváló szakmai kapcsolatának köszönhetően lett a rendezvény „házigazdája” a PTE Sportirodája, amelyet a szervező egyesülettel közös erővel szoktak megvalósítani. 

Az aktuális járványügyi helyzet engedélyezte, hogy ismét lehessen futni, gyalogolni vagy akár kutyát sétáltatni ezen jótékony célért Pécsett. (Az aktuális járványügyi szabályozások szerint a rendezvény szabadtéri jótékonysági sporteseménynek számít, ezért védettségi igazolvány nélkül is látogatható volt.)

Hosszú idő telt el azóta, hogy ismét megrendezésre kerülhetett a „Fuss a rákgyógyításért„ nevezetű program Pécsett. A program bevételét legalább 1000 forintos „regisztrációs díjjal” hirdetik meg, melyet később rákos megbetegedésekre fordítanak. Maga a művelet ezáltal felhívja a figyelmet e kérdés társadalmi jelentőségére is.  A beteg gyerekek és a hasonló sorsú családok számára nyújt életre szóló élményeket, és ad erőt a gyógyuláshoz. Ezután is törekedni kell arra, hogy a jótékonysági futóversenyeknek szerves részét képezze a betegek támogatása, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében. 

A fő cél az, hogy az első forinttól az utolsóig a futásból összegyűjtött pénzt a betegekre fordítsák, és az alapítványon keresztül segítsük elő kényelmüket. A 2021-es eseményen ezúttal az Eurakvilo Gyermekonkológia és Gyermekhospice Közalapítvány került kiválasztásra.

A pontos résztvevői szám még ismeretlen, mivel 2240 póló lett kiosztva, emellett sokan vettek részt saját futó szettekben. Így idén a résztvevők száma biztosan  meghaladta a 2500-at.

Sok ismert sportoló is csatlakozott a nagyjából 2,6 – 2,7 kilométeres körhöz Pécs belvárosában. A rajtnál a PSN Zrt. paralimpiai bajnok úszónője, Konkoly Zsófia, aki mellett az olimpiai hetedik triatlonos, Bicsák Bence segédkezett a mezőny vezetésében.

A futáson én is részt vettem és képviseltem a Pécsi Tudományegyetemet, illetve a PEM-et is egyaránt. 10:30-kor egy közös bemelegítés után pontban 11. órakor indították a résztvevőket.