kiallitas-to-go

FRAUENTITÄT TO GO – Kiállítás

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A Goethe Intézet Frauentität to go című vándorkiállítása jelenleg a Tudásközpontban tekinthető meg. A könyveket, magazinokat tematikusan felsorakoztató tárlat fő témája a százéves női választójog három fő területre koncentrálva: politika, művészet, élet.

A pécsi Tudásközpont első emeletén találkozhat az olvasóközönség a korábban Budapestről indult kisebb méretű kiállítással, mely azonban jelentős gyűjtésnek mutatkozik a női egyenjogúság és választójog égisze alatt. A kiállítás bemutatását egy webdosszié előzte meg, mely a Goethe honlapján elérhető és megtekinthető bárki számára.[1]

A könyvkiállítás könyveinek listája szintén elérhető online[2], de élőben a kontextualizálásra szolgáló egyéb információk segítik az olvasót a komoly téma megértésében, miközben bátran levehet egy könyvet vagy egy albumot a polcok egyikéről.

„A Goethe Intézet vándorkiállítása a százéves női választójog témájából kiindulva könyveken, albumokon és magazinokon keresztül mutat be meghatározó, kurrens témákat a nők társadalmi helyzetét illetően a német és európai kultúrában a politika, a mindennapi élet és a művészet területén.”[3]írja a Goethe Intézet a honlapján.

Ha épp a Tudásközpontban töltitek az időt, nézzétek meg a tárlatot, vagy ha arra jártok, sétáljatok fel az első emeletre. Ugyan apró és kevésbé progresszív a bemutató, de jelentős tematikus gyűjtésről van szó, mely Frazon Zsófiának és a budapesti Goethe Intézet munkatársainak köszönhető.

 

[1] https://www.goethe.de/ins/hu/hu/kul/sup/fre.html Webdosszié elérhetősége.

[2] https://www.goethe.de/ins/hu/hu/kul/sup/ftg.html Könyvlista elérhetősége.

[3] https://www.goethe.de/ins/hu/hu/kul/sup/ftg.html